wtryski z audi 1.8t + ecumaster + np ITB myślę że dadzą rade.
Ile średnio ważą*takie klatki rozbudowane?
Printable View
wtryski z audi 1.8t + ecumaster + np ITB myślę że dadzą rade.
Ile średnio ważą*takie klatki rozbudowane?
ok wtryski sie zgodzę, ecumaster ok a przyblizysz mi ITB?
ITB to indywidualne przepustnice dla każdego cylindra, ale wiesz - inaczej brzmi jak powiesz 'mam u siebie ITB', a inaczej 'mam dla każdego cylindra oddzielną przepustnicę'. ;) Inna sprawa, że w gaźnikach jest problem rozwiązany, bo każdy cylinder ma swoją przepustnicę, pozostaje kwestia regulacji. Najgorsze jest to, że w naszym kraju mało jest już ludzi zajmujących się regulacją gaźników. Przynajmniej ja mam problem ze znalezieniem takich w Krakowie.
A z przygotowaniem alfy do sportu - silnik zostawcie sobie na koniec, bo na kanapowym seryjnym zawieszeniu w 75 nawet z dużą mocą wiele nie osiągniecie, a seryjny zdrowy ts 8v wcale taki cherlawy nie jest.
nie no spokojnie spokojnie;) zaweiszka sie robi hamulce itd silnik to ost eptap tzw silent killera;) Dzięki za wyjaśnienie ITB:)
Nie inaczej tylko krócej. zakładałem że osoba interesująca się takimi rzeczami albo to wie, albo interesuje się na tyle że wklepie w google:P
Ile kg można zejść na wybebeszeniu 75? Generalnie tak aby w środku zostały 2 przednie fotele + boczki przednie + deska? Czy ktoś bez gdybania może już to sprawdził?
samo itb wiedzialem b chodzilo mi tu o konkretne rozwiazanie. mam cale wnetrze w garazy wyprute z 75 moge Ci je zważyć i powiedzieć ile waży bez deski przednich boczków i przednich foteli:)
ITB do TS'a widziałem 2 razy z tego tylko raz na żywo. Są gotowe zestawy. Ale prościej chyba zamówić u jakiegoś rzemiślnika wykonanie czegoś*takiego. Ceny z odpaleniem/wystrojeniem wahają się*między 2,5-3k pln.
Będę wdzięczny za to ważenie.
Hmm, taki, że jest to niewykonalne.
Z czego miałoby seryjne ECU (bo przecież ecumaster to tylko świnka) czytać ile jest powietrza (w celu ustalenia ile podać paliwa)?
Jest kilka opcji:
przepływomierz brak - bo itb
podciśnienie w kolektorze ssącym - brak bo itb
do tego dochodzi TPS - ale nieseryjny - poniewaz seryjnej przepustnicy już nie ma.
Nie ma możliwości, żeby to działało na ECUm, ponieważ trąbki stroi się funkcją alpha-N - czyli strojenie na podstawie TPS na trąbkach + map sensor, albo sam TPS.
Bez stand alone nie da się tego zrobić.