polecam SP Sport Fastresponse - mam nietypowy rozmiar (umyślnie!) 205x60xR15 i są b.dobre, choć mogłyby być trochę cichsze. Nie polecam zbytnio Goodyear Excellence - wiele osób (w tym i ja) miało problem z drganiami kierownicy po ich założeniu
Printable View
ja od tygodnia jeżdżę na Michelin Pilot Primacy iiiii... nie polecam:P
kupiłem od kumpla który miał je od nowości a przejeździł na nich tylko pół roku i reklamował bo pojawił się efekt ząbkowania:P ..czyli generalnie głośno się zrobiło:P reklamacji oczywiście Michelin nie uznał, ja je kupiłem od kumpla za 200 zł komplet, więc za taką cenę jak za prawie nowe opony to nie mam prawa narzekać, mimo hałasu :P
a i rozmiar to 225/45/R17 - pasują elegancko ;)
Witam.
Pozwolę sobie podłączyć się do dyskusji.
Miał może ktoś styczność z Dunlop Sp Sport Maxx ???
Dziękuje.
Przy kupnie samochodu dostałam felgi17" z letnimi oponami rozmiar 215/40 R17.
Mają wytarty bieżnik więc chcę kupić nowe, czy mogę założyć rozmiar 215/45 R17?
Oponki już zamówione Goodyear EFFICIENTGRIP 205/55R16 91 H :D
Zobaczymy jak się będą spisywać :cool:
Witam,
Co myślicie o oponkach:
Toyo Proxes Cf1 185/65/R15 88 H
Auto:
147, 1.6 TS 16V (88kW)
Pozdrawiam.
http://img502.imageshack.us/img502/7014/09042010654.jpgCF1 Nie znam jest to tańsza alternatywa T1R, których aktualnie używam dedykowana niższym indeksom prędkości - miękka mieszanka, więc nie zalecam "burnoutów" :). A co do T1R nie zauważyłem zarzucanego im pływania - są niesamowicie ciche, wrażenie po 1 jeździe jest jak przy minimalnie mało napompowanych gumach, ale nie w sensie negatywnym - po prostu trzymają tak opony "drag-ów" of korz..bez przesady :) Komfort jazdy wzrósł znacznie z powodu kompensacji drgań z podłoża.
Witam
Zaczynam rozglądać się za zimówkami do mojego Alfika...
Teraz mam 215/45/17, ale na zimę chciałbym dać trochę "odpocząć" mojemu zawieszeniu i... czy opony 185/65 wejdą do 147 przy czerwonych sprężynach -40 mm??
polecam Vrederstein Sessanta Ultrac, bardzo ciche, dobrze wtrzymaja i ten wyglad...