W Polsce, tym popapranym kraju za niedługo odmówią wypłaty odszkodowania bo opony były chińskie w aucie.Paranoja.
Printable View
i bardzo dobrze - niech odmawiają odszkodowań za HID , chińskie oponki itp
No i bardzo dobrze, mam nadzieję, że jak jak doszło by do kolizji przez zjechanie na sąsiedni pas (pod auto z 'kśienioniami' made by bieda) to że odpowiedzialność również poniesie oślepiający delikwent:D
Swoją drogą dziwi Mnie podejście tych co to montują - mówią że lepiej widzą.. ale czy na pewno o to chodzi?? - Wydaje mi się, że raczej o szpan pod remizą!.
Gdyby chodziło o poprawę widoczności, to jeździli by na światłach drogowych :D :D - też oślepiają, też ich używanie w mieście nie jest zgodne z przepisami - a przynajmniej nie grozi utrata dowodu, lecz tylko mandat :sarcastic::sarcastic::sarcastic::sarcastic::sarca stic::sarcastic:
My normalnie myslący i dbający nie tylko o własny tyłek kierowcy powinniśmy na widok oślepiających biednych ksenonów włączać długie :cool: trzeba by taką ogólnopolską akcję zorganizować:D byłby rozgłos, to i policja wzieła by się za to jeszcze porządniej...
Wszystko OK ale....jak zwykle wszystko od dupy strony... Zanim zacznie sie odmawiać odszkodowań, zabierać dowody i nie przepuszczać na przeglądach powinno sie zacząć od niedopuszczania produktów bez homologacji i badań do sprzedaży.
Jeśli ktoś na rynku polskim sprzedaje czy dopuszcza do obrotu opony czy inne produkty które mają podstawowy wpływ na bezpieczeństwo to w świetle prawa powinien popełniać w tej chwili przestępstwo...
Żeby było jasne ze nie popieram Chińskiego syfu na Naszym rynku i mowa tu o produktach bez jakichkolwiek badań, homologacji....
Pzdr
A ja myślałem czy by sobie w długie nie włożyć HID-ów, a krótkie zostawić seryjne. Taki potencjalny delikwent z przeciwka na HIDach raczej nie odważyłby się odmrugać, a w normalnym użytkowaniu nikomu z przeciwka by to nie przeszkadzało, i tak trzeba przecież zmienić na krótkie jak coś nadjeżdża.
Trzeba walczyć o swoje prawa do bezpieczeństwa i Hidy czy tam ksenony w soczewce czy ledy powinni zalegalizować, auta które maja montowane fabrycznie ksenony są lepsze czy swiecą inaczej jak hidy ? myslę że świecą tak samo
przypadkiem nie , w krajach cywilizowanych homologacja reflektora określa konkretne źródła światła które mogą się w nim znaleźć