Cytat:
Napisał mick
Wytrwałym trzeba być :wink:
Printable View
Cytat:
Napisał mick
Wytrwałym trzeba być :wink:
Konik ,zastanawiałem się nad lambdą ,ale jeszcze podobne objawy masz przy uszkodzonym przepływomierzu.Nie zawsze objawem jest tylko "ciągnięcie " do 5000 a pózniej stop.Czasem daje to taki efekt jak u Ciebie czyli "tylko" mulenie na zimnym.
Jeszcze jedno ,examiner rzadko tak naprawdę zdiagnozuje uszkodzony przepływomierz.Spróbuj podłączyc na próbę inny (sprawny) ja tak sprawdzałem kiedyś swój (nowy w sklepie).
Byłoby dobrze gdyby to było takie proste :)Cytat:
Napisał marcins737
:DCytat:
Napisał marcins737
Nie obrażaj się :wink: ,przecież to ja jestem dzieckiem :oops:Cytat:
Napisał marcins737
gdzieś znalazłem że Konik ma zgazowaną alfe.
może w tym jest jakis problem :|?:
:shock: Uuuuuuuuuuuuu to mu już nie pomożemy :mrgreen:Cytat:
Napisał mick
Dlaczego nie? Dlatego że muszę jeździć na gazie bo mnie nie stać na paliwo?Cytat:
Napisał 75andrew155
Poza tym usterka występowała przed założeniem sekwencji, a przepływomierz odłączałem, sprawdzcie co z tego wyszło.
Nie skreślajcie mnie z "rodziny". Potrzebuje Waszej pomocy bo mnie już nadzieje że będzie dobrze opuszczają :(
PS we Włocławku widziałem chyba ze 6 alf 156 a jakoś wśród alfaholików żadnego :/.
nikt cie nie skreśla.
to tylko taki żart. :wink:
wracając do tematu przypomniało mi sie że moim autku mieszał podobnie przepływomierz.
pomagało czyszczenie ale tylko na 2-3 tyg.
Co prawda 156 nie miałem nigdy, ale na różnych forach przyczyna takiego stanu rzeczy był przepływomierz zazwyczaj (działało tylko na oryginalnym, żadne zamienniki - z alfaromeo.pl). U mnie w 75 (choć to zapewne zupełnie inna, mniej zaawansowana konstrukcja) powodowało takie zachowanie niedokręcone koło pasowe na wale korbowym i związany z prawidłowym funkcjonowaniem silnika oraz współpracujący z tymże kołem czujnik położenia wału (nie wałka rozrządu).