U mnie pomogła dopiero wymiana spalonej żarówki w... UWAGA ! Zapalniczce! Nie żartuję - pełna powaga.
Pozdrawiam :)
Printable View
U mnie pomogła dopiero wymiana spalonej żarówki w... UWAGA ! Zapalniczce! Nie żartuję - pełna powaga.
Pozdrawiam :)
Miałem do dziś to samo co autor wątku. Wszystkie żarówki sprawne a kontrolka i tak sie włączała.
Wymieniłem żarniki w ksenonach i alarm przestał się zapalać.
Stare żarniki działały jeszcze, ale już wpadały z żółcie.
u mnie sie swieci kontrolka ale ja mam załozone postujki LED :)
gasnie po kilu chwilach
u mnie w prawym tylnym kierunkowskazie nie świeci kilka diod, ale po chwili sygnał spalonej żarówki gaśnie.
hmm.... a czy wszystkie 166 miały system wykrywania spalonej zarówki? ... w mojej ostatnio spaliła sie z halogenu dolnego i nic nie buczało ani nie świeciło..., dziwne!!!
Wszystkie mają, ale nie na wszystkie żarówki. Tylko na te najistotniejsze ze względów bezpieczeństwa, a przeciwmgłowe to sobie zobaczysz jak nie świecą, drogowe i mijania również więc nic nie "buczy i nie świeci" :)
a u mnie dziś spaliła sie żarówka od światła mijania i nie oświecił mi się komunikat na desce. dlaczego ??
Bo o światłach mijania nie musi informować, przecież kierowca widzi :) że zdechła żarówka.
to o czym ona komunikuje o jakich spalonych żarówkach. ponoć jak się wsadzi xenon to ona się zapala wiec chyba powinna komunikować.