Cóż, świat się kończy, czas odkładać na 75 :D.
Printable View
Cóż, świat się kończy, czas odkładać na 75 :D.
Świat Alfy skończył się dawno temu :P
Większość widzi 8C i wyobraża sobie Gran Turismo. Teraz widzi TZ3 Stradale i wyobraża sobie RAM-a, albo jeszcze lepiej - Chryslera Voyagera. Jednak tak naprawdę widać tylko Alfę, a Dodge i Maserati są pod spodem :)
Tak - nie można porównywać Maserati do Dodge, ale może porównamy Fiata do Dodge? :) Miłośnicy Dodge też pewnie poczuliby się urażeni takim porównaniem :P Jeśli można do Alfy wsadzić ten sam silnik co do Fiata lub OPLA (FUJ!) to moim zdaniem Dodge tym bardziej można, a nawet należy.
TZ3 Stradale wygląda jak Dodge Viper w innych ciuszkach i bym się nie zdziwił gdyby tak właśnie wybło :) Charaktesystyczne przetłoczenia na dachu są identyczne, tak samo poprowadzony układ wydechowy a nawet koła tak jak w Viperze są na 6 śrub :) Fajne auto, ale TZ3 Corsa fajniejsze :D Teraz czekamy na nowego Vipera. Pewnie będzie podobny do TZ3 Stradale ;p
Tuti, tylko mi nie pisz, że nie zauważasz "subtelnej" różnicy między TZ3 a 159... Kiedyś Alfa potrafiła robić jednocześnie Giulię z 4-cylindrową rzędówką 1.3 litra i Tipo 33 Stradale z silnikiem V8, a teraz wspiera się jakimiś popierdółkami zza oceanu do topowego produktu. Wstyd.
Z tą różnicą, że tamta Alfa zbankrutowała... :) A na ekonomii to Ty się znasz :P
Ciskanie silnika z Punto i Bravo do Alfy to też wstyd i według mnie większy niż montowanie silników z Dodge :P Mimo, że FIAT ma wśród Alfistów jakąś sympatię, bo to siostra z Italii to trzeba powiedzieć sobie szczerze, że produkty tej marki są... jak McDonald albo VW 30 lat temu - ciskane każdemu kto tylko potrzebuje się przemieszczać w niskiej cenie :) 10 lat temu jakby montowali do 147 silnik Bravo (mam na myśli TS) niektórzy też by się przekręcili.
Tak w ogóle to oficjalnie produkt Zagato, a nie FGA i nie wiadomo czy V8 albo V10 z Ameryki pojawi się pod maską innej Alfy.
Problem z bankructwem jest trochę szerszy niż jeden czy dwa nieudane modele i łączy się raczej z położeniem na niej łapek przez państwo włoskie i kombinacje w stylu "a zróbmy sobie fabrykę na południu, bo tam bida, Panie...".
Co do silników Fiata to się zgadzam, ale mówimy tutaj o autkach dla szerszej publiczności niż TZ3... W 4C GTA ma być co prawda skromna rzędówka, ale przynajmniej (na razie) alfowska... Też bym tam wolał V6, ale co zrobić, nawet BMW kasuje swoje "fałki", takie czasy. MiTo LPG jakoś przeboleję, ale coś takiego jak TZ3 na amerykańskich bebechach ciężko przełknąć.
Spotykałem się też z opinią, że to dzięki rządowi marka Alfa Romeo przetrwała, bo bez rządu upadałaby znaczenie wcześniej. Czasem się gubię - raz jesteś zwolennikiem komunizmu, a innym razem bida na południu Ci obojętna :P
Mnie bardziej od FPT i Chryslera boli ten General Motors, szczęście, że to już przeszłość, ale niesmak pozostał. Inna sprawa - JTD z tego co widzę jest montowany w Cadillacach, Suzuki, a nawet w TATA-ach :D Przy V10 (od kogo by ten silnik nie był) brzmi to komicznie.
A niech się południe dorabia na produkcji wina w Apulii, bo całkiem nieźle im idzie. A do produkcji Alfy trzeba było ich najpierw dokształcić. Socjalizm tak - wypaczenia nie :D.
JTD nie liczymy, bo diesel to nie Alfa :P.
Wstyd i hańba...