-
Sorki za kotlet, ale napisze ku przestrodze - u mnie dzisiaj w GT JTD po zalaniu niezalecanym do tej jednostki olejem 10w40 pojawiło się stukanie słyszalne najlepiej w okolicach korka oleju. Najszybciej jak będę mógł zaleję 5w40 i zobaczymy czy wróci do normy.
-
Panowie, kupiłem popychacze okazyjnie używane, prawie wszystkie uginają się w palcach:
sprawdzałem swoje stare na ugięcie ale ni hu hu nie idzie ich ugiąć, nawet w imadle
ktoś poradzi? te miękkie nabiorą oleju?
http://pl.tinypic.com/r/2e1gkef/9
-
A były opróżniane z resztek oleju ?
-
nie mam pojęcia, takie dostałem, dodam ze próbowałem ścisnąć moje obecne w imadle ale nie za bardzo się poddają i może kropelka z nich wypływa
-
U mnie też coś zaczęło terkotac, słychać to tylko w środku przy zamkniętych szybach i wyłączonym radiu, na zewnątrz nawet w wysokich obrotach nie słychać żadnych stukow, mechanik mówi że jest okej, ja jednak słyszę różnicę. Rozrzad wymieniony 20k temu, bez pompy wody poniewaz mechanik stwierdzil ze jest dobra. Jeszcze zapytam zapobiegawczo, czy przy wymianie popychaczy trzeba wymienić wałek rozrządu? Pacjent to 159 1.9jtdm ale juz nie chcialem spamowac z nowym tematem.