Głupie pytania zadajesz, każdy dobry klocek, dobrze hamujący pyli mocno.
Printable View
W takim razie ponawiam pytanie, jakie klocki trafiały na pierwszy montaż.
ATE pyli strasznie. JTS praktycznie od mycia do mycia ma czyste "telefony"
Tak na 90% TRW szły.
Jest jeszcze jedna sprawa, chyba nie wierzycie w to, że jak np. TRW poszło na pierwszy montaż to następne klocki TRW (tylko w opakowaniu producenta klocków) będą takiej samej jakości.
W "Ricambi Originali" też nie wierzę :)
Po pierwsze na własne oczy widziałem w TV program z jakiejs fabryki producenta cześci samochodowych i wprost powiedzieli, że maja 3 klasy jakości. 1 - na pierwszy montaż, 2-dla producentów na serwis, 3-dla sprzedaży pod własna marką.
Pierwszy lepszy przykład z domu, w ojca Toyocie klocki wytrzymały 80k km, drugie, kupione w serwisie w pudełku Toyoty nie dały rady 40k km.
Jeszcze jeden przykład z tematu hamulców skoro o tym topic.
Ojcec teraz ma Passata, ori klocki i tarcze od nowości - koła czyste, szczerze mówiąc jakos nie rzuciło mi sie w oczy żeby były zapylone, w moim A4, klocki ori ale z serwisu, no i w porównaniu z tamtymi po prostu brudzą.
W Alfie tez kończą sie hamulce, i jak żonka będzie grzeczna to dostanie tarcze OZ + klocki FDS, a jak nie to tarcze BOSCH + klocki Textar (chyba, że w pudełku BOSCHa będzie cos ciekawszego) :D
Widzisz a ja wierzę ;] Górne wahacze mam TRW kupione poprzez ASO jako Ricambi Originali z tulejami BOGE i mają już 70tys nalatane i są jak nowe, kup TRW np. z InterCarsu czy innej dużej sieci i spróbuj na nich zrobić taki przebieg jak moje.
Wczoraj z kumpla GTA po 10-12tys km wyjmowałem górny wahacz TRW właśnie z IC, nie nadawał się do niczego.
Czy klocki TRW a LUCAS TRW to to samo?