Dziwne bo u mnie dalej jest cisza :) Może nie ściągnąłeś tych zielonych osłonek na pióra ? ;)
Printable View
U mnie jest to samo w 155 niestety i mowa o tych samych piórach, które kupił MDX. Przy powrocie guma nie wywraca się na drugą stronę i jest popychana przez wycieraczkę, a nie ciągnięta. Stąd nieprzyjemny dźwięk.
Niestety pamiętam, że oryginalne zachowywały się podobnie.
Jeśli ktoś zna na to lekarstwo, to zamieniam się w słuch.
PS. Ramiona pasują również z Lanosa - jedno mam nieoryginalne do 155 drugie własnie od Lanosa.
Ja sie skusiłem na te płaskie wycieraczki z makro bo wszyscy je zachwalali. Efektem tego jest wytarta szyba, zbierały super ale razem z szkłem z szyby teraz mam paski na szybie od wyciraczek :( zakupiłem teraz valeo i jest super oczywiscie przy zniszczonej szybie juz nie jest idealnie :(
pisałem z gościem od wycieraczek i oto co radzi:
Proszę sprawdzić czy ramiona równolegle przylegają do szyby. W tym celu proszę zdemontować zakupione u nas piórka a metalowe ramiona położyć swobodnie na szybie. Końce ramion zagięte w kształcie litery "U" powinny na swojej zagiętej , krótkiej powierzchni równolegle dotykac szybyJeśli tak nie jest należy lekko nagiąć ramię tak aby dotykało szyby równolegle
Jeśli tak nie jest należy lekko nagiąć ramię tak aby dotykało szyby równolegle