Bez przesady, przełożenie tulei zabiera 5-10 minut, koszt wykonania całej wymiany nie powinien zmienić się drastycznie. Mozna to zrobic przy pomocy zwyklego imadła.
Jezeli o mnie chodzi, to masz racje. Sam robie sobie zawieszenie.
Pozdr
Printable View
Bez przesady, przełożenie tulei zabiera 5-10 minut, koszt wykonania całej wymiany nie powinien zmienić się drastycznie. Mozna to zrobic przy pomocy zwyklego imadła.
Jezeli o mnie chodzi, to masz racje. Sam robie sobie zawieszenie.
Pozdr
QAP górne zaczeły mi stukać po jednym tygodniu
ile postów, tyle opinii, ja tam uważam ze QAP czy FAST to totalna pomyłka, sama cena o tym świadczy i tak naprawdę to dobry wahacz musi mkosztować a jak kosztuje to i wytrzyma 50 tyś km
Teraz ja uważam, że cena nie jest wyznacznikiem jakości. Niekiedy okazuje się, że to co miało być tandetą dłużej 3ma. Zresztą gdzieś wyczytałem, że komuś wahacz TRW szybko padł. Dlatego bez sprawdzenia nie oceniam:P
U mnie dwa qapy górne siedzą jakieś dwa miesiące przelatały jakieś 3-4 tysiące na obecną chwilę zero stuków i skrzypienia oby tak dalej. Jak padną to dam znać. Wahacze które były poprzednio zamontowane przez poprzedniego właściciela to Vemy jednak były regenerowane, gumy rozpadły się jednak sworznie stan idealny. Kumpel mechanik był w szoku że sworznie regenerowane w takim super stanie były. Jeśli chodzi o regenerację to wiem że gdzieś w okolicach Gliwic jest zakład trudniący się takimi zabiegami i jeszcze jeden w Piekarach Śląskich tam to cuda wyprawiają chcieli mi zregenerować samonapinacz do 2,4 JTD ale nie zaryzykowałem cena regeneracji 180zł więc połowa ceny nowego.
Pozdro
Dugi
Napiszę bo w wypadku alfy za napady centusiowej natury się płaci. QAP TO GUANO! Kupiłem komplet na cały przód (dolne i górne) i po przebiegu 1K km. Tłucze już gorzej niż fabryczny zawias z przebiegiem 150Kkm (przejechanych w Polsce). Nie wiem czy górne czy dolne już mnie to nie specjalnie obchodzi, bo będę wymieniać wszystko tym razem na trw. Nie tykać tego szitu nawet kijem!
Dlatego ja kupowalem zawieszenie dwa miesiace tzn w jednym wachacze gorne, laczniki i gumki ,stabilizatora, a w drugim wachacze dolne, ale za to ricambi originali i spokoj na dlugo :)
15 tys. na Fastach już za mną( górne). nic nie klepie a do tego mam najtańsze łączniki jakie były( wymienione z wahaczami) . nie mam pytań
dziękuję
ja sprzedalem najwiecej kplt sidemai zadnych uwag, bdb oceniany jest tez swag a z tych 2 jak juz musisz to qap patrzac na liczbe reklamacji ma przewage nad fastem;)
zmieniłem niedawno zawieszenie na FAST i odradzam :) dlatego ze po przejechaniu 150 km po dobrej drodze zaczeło stukać a po przejechaniu 800 km tak stuka ze trzeba by juz zmieniać i to po obu stronach...