-
hm .mialem go w reku nawet rozbieralem i skladalem i bylem przekonany ze pasek cisnienie napina a nie luzuje.ale po przeczytaniu twoich postow szperalem troche w necie bo mi spokoju to nie dawalo i znalazlem opis producenta paskow getsa czy jakos tak, i w tym opisie bylo wlasnie napisane jakie jest zadanie napinacza hydraulicznego
-
Witam Was Drodzy koledzy,
Rorzad ustawilem jakos sam i poki co jestem juz w niemczech maja alfa wiec okolo 1000 km zrobilem powiem Wam tylko tak ze lepiej ten samochod robic samemu niz dawac do warsztatu przy okazji odkrylem kilka wad ktore pozostawili po sobie mechanicy. Pozatym najwazniejsza moja rada nie zakladajcie kolka napinacza paska alternatora jezeli jest wzszczerbione, po 1000 km prawie ze rozcielo mi pasek , ale i tak nie mialem juz kiedy tego wymienic bo pilny wyjazd wyszedl. Pozatym spalanie na 100 km wyszlo mi 11,75 l gazu wiec chyba nie jest zle... ale mam do Was jeszcze jedno pytanko. Po ustawieniu tego rozrzadu pasek byl troche stary i idealnie na znaki sie nie dalo i teraz juz nie mam czegos takiego ze po 4000 obrotow nagle dostaje buta tylko przyspiesza jednakowo w kazdym przedziale chociaz idzie w miare dobrze ... ciekawe czy to spowodowane tym rozrzadem...
Pozdrawiam .. sorki za polskie znaki ale mam tylko niemiecka klawiature ...
-
całkiem możliwe że to od przefazowania wałków. Pomijając to cudu po gazie bym się nie spodziewał z tym kopem po 4000 obr. U mnie ten but zniknął w 50% i "lezie" równo od 2000. Wymień pasek - 70 zł cię nie zbawi a będziesz miał pewność do następnej wymiany.