sparco - po mojemu raczej 17" ale jai masz w ... jaiś tam "komfort" to wsadzaj te 18"
ale juz na 17" wygląda ok
niski - napompuj ok 2,5 i bedzie ok
misiu - bezpiecznie znaczy o co chodzi ? ( bo nie bardzo rozumiem szczerze mówiąc )
Printable View
sparco - po mojemu raczej 17" ale jai masz w ... jaiś tam "komfort" to wsadzaj te 18"
ale juz na 17" wygląda ok
niski - napompuj ok 2,5 i bedzie ok
misiu - bezpiecznie znaczy o co chodzi ? ( bo nie bardzo rozumiem szczerze mówiąc )
dla mnie prawdziwy komfort to dobrze wyglądać:)
boje się tylko o to że ciągle prostować je będę musiał
PS. 5 x 108 można założyć na srubach pływających??
Mialem zamiar kupic 18,215 40 18,zadko spotykany rozmiar,kusily mnie ,zalozylem jedno kolo i oszalalem.Wygladala tak ,ze moglbym patrzec na nia dzien i noc.Cena okazyjna ale okazalo sie ,ze jedna byla krzywa,nic z tego nie wyszlo.Teraz jezdze na 215 45 17,za kazdym razem jak na nia patrze to mysle ,ale zajebiscie wyglada,i nie tylko ja tak mysle:).Jesli chodzi o to ,ze bezpieczniej to mam na mysli zlapanie gumy np przy 130km/h.Jestem pewien ze na 17 jest to bardziej bezpieczne.Jadac po dziurach bardzo boli,ale jadac po rownym(a w wiekszosci mam taka mozliwosc,nowa S11)piekna sprawa,pozdr
no to na pływających to możesz szukać 5x100 - jest sporo bo to rozmiar vw jest tyle że piasta inna
ze smutkiem muszę wiec przyznać że moje autko bedzie jeździło na felgach 16"... wygrał rozsądek, a w szystko to przez polskie drogi:(
no takie życie też myślałem nad 17 ale jak ostatnio zobaczyłem moja felgę to aż zabolało:( a po kieszeni poleciało 140zł za prostowanie bo była aż w 3 miejscach krzywa
jak bym mail 17'' to na pewno by mnie prostowanie felg drożej wynosiło niż tankowanie
prostowanie w mojej okolicy
17" 200zł/kpl - raz na rok jak trzeba ( tak profilaktycznie - bo jakoś nie wierzę że przez cały sezon żadnej nawet lekko nie skrzywię )