-
Witam wszystkich,
Podpinam się pod temat bo mam podobne objawy, ale nie identyczne.
U mnie występuje raczej delikatne drganie podczas bardzo powolnego ruszania na pełnym skręcie. W trakcie jazdy, nawet bardzo powolnej tego objawu nie ma. Jest to drganie / wibracja wydobywające się gdzieś z przodu samochodu. Tydzień temu miałem robiony przegląd rejestracyjny i nie zauważyli niczego niepokojącego (nie wiem ile warte jest tego typu badanie). Czy to przegub czy może coś innego? Jeszcze nie sprawdzałem ciśnienia w oponach.
-
Witam
Mam podobny problem, mam drgania najbardziej wyczuwalne na 2 biegu z niskich obrotów tak jakby koło było odkręcone. Półosie wymienione na nowe lewa i prawa, poduszki pod silnikiem i skrzynią wymienione, co jeszcze może powodować drgania przy takim powolnym przyspieszeniu? Dwumas ma 50tkm, coś ze skrzynią? Ma ktoś jakiś pomysł?
-
-
Cytat:
Napisał
Damianosl
a przegub wewnętrzny?
Przeguby wewnętrzne nowe razem z kielichami, zewnętrzne też nowe. Brakuje mi pomysłów już co to może być?
-
Też mam problem z lekkimi drganiami podczas delikatnego przyśpieszania... wiecie już może skąd ten problem ? W niedługim czasie będę robił zawieszenie więc przy okazji mogę zlecić jakieś dodatkowe działania jeśli ktoś z Was odnalazł źródło tych drgań.
-
Witam
odświeże troche temat mam drgania przy przyspieszaniu tylko na 2 biegu i to raz sa raz ich nie ma, mial ktos podobny przypadek ? dodam ze pol osie nowe, lewa/prawa i dwumas też.
-
Witam
Czy może ktoś rozwiązał problem bicia / bujania? na tym 2 biegu ? strasznie to denerwujące :/
-
witam,mam taki sam problem lekko buja na pierwszym i drugim biegu,ale tylko jak delikatnie jadę i to nie zawsze.Pcjent to 159,silnik 2.0 jtdm
-
Witam minęło już sporo czasu od ostatniego postu. Czy ktoś z kolegów rozwiązał problem bujania na 2 biegu?
Mam własnie taki problem przeguby wewnętrzne wymienione niestety GSP bo nie ma innych na rynku. Koła wyważone zamieniałem przód tył zima lato nic nie daje. Czy może to być dwumasa?