-
Wiadomo, skad taka praca silnika na 2 i 3 cylindrze:( Jedna swieca (mala) rozpadla mi sie w reku po odkreceniu, a druga (rowniez mala) jest cala zaolejona:(
Mam pytanie do kolegow z Krakowa, nie ma ktos starej malej swiecy, ktora zostawil sobie po wymianie? Potrzebuje zalozyc do poniedzialku, nowe beda dopiero na wtorek, a samochod potrzebny:)
-
Zamontowałem dziś nowe świece NGK, jest odczucie, że auto lepiej sie zbiera od dołu, ale wyczuwalnej różnicy nie ma:( Szukałem lewego powietrza na karbowanej rurze przed przepustnica, chyba z godzinę się jej przyglądałem i jest cała:( Została chyba jeszcze uszczelka przy kolektorze ssącym, nie wiem gdzie jeszcze można szukać przyczyn.
Czy bezpieczne będzie odpalenie auta z odłączonym i wymontowanym przepływomierzem? Jeszcze raz dla pewności sprawdzę, może nie zauważyłem jakiegoś "mikropęknięcia"?
Proszę o sugestie ;)
-
- fałszywe powietrze ma kilka dróg.
- najlepiej program Alfadiag i zrobic testy czujników.
- bo jak inaczej sprawdzisz elektro-zawór przewietrzania zbiornika paliwa ?
-
A czy zwykły kabel na OBD2 z Alledrogo obsłuży testy czujników? Czy należy go przerabiać według instrukcji z działu zrób to sam?
-
-
Dzięki za info-po weekendzie się za to zabiorę. Zauważyłem niedomagania termostatu-jadąc na trasie wskazówka jest miedzy 50 a 90 stopni, natomiast w mieście w połowie między 90 a 120. Zobaczymy jaką temperaturę pokaże test na komputerze.
-
Poniżej mapka z dnia dzisiejszego. Pytanie do Was: Dlaczego mapa gazowa rozjeżdża się przy wysokich czasach wtrysku (13-15ms) ? Aha, auto jest wyraźnie słabsze na gazie, czy to wtryski, czy reduktor?
-
Ściągnij w zakresie w którym zaczyna się rozjeżdżać mnożnik w dół, masz przelane za mocno.
-
Mnożnik poszedł w dół, zobaczymy, czy będzie poprawa. Dziś zauważyłem, że w reduktorze (Zavoli Zeta N) mam nie podpięte podciśnienie, czy to ma wpływ na jego pracę? Jeśli tak, to gdzie mam podpiąć? Znalazłem na forum, że podpięcie pod kolektor może zaburzyć pracę silnika na biegu jałowym. A tak swoją drogą, gdzie macie założony reduktor? U mnie jest na samym dole, na równi z miską olejową, a na dodatek do góry nogami (napis Zavoli jest do góry nogami). Czy to ma jakieś znaczenie?
-
Nie gorączkuj się i nie szukaj problemów na siłę, króciec podciśnienia do sterowania membraną masz podpięty bo masz ciśnienie na reduktorze 1,2bar bez niego było by 1,7bar i nie dało by się w żaden sposób regulować, to co masz nie podpięte to króciec od wyjścia zaworu bezpieczeństwa, mało ważna sprawa nie dotykać go i już.