-
Paliwo do pompy CR dociera patrzyłem już na te zaworki i wszędzie podczas rozruchu cieknie, na wylocie z pompy już nic.
Wiadomo koledzy że na odległość,mając przed oczami tylko te moje wypociny niewiele jesteście w stanie zdiagnozować, aczkolwiek naprawdę doceniam każde słowo:)
Wg fiat ecu scan podczas rozruchu cisnienie ustawione przez ECU winno wynosić 273Bara natomiast osiągane jest max 1,5 Bar:o Czyli pompa ewidentnie nie potrafi utworzyć potrzebnego ciśnienia. I teraz pytanie czy praca pompy wtryskowej zależna jest od prawidłowej pracy czujnika halla
W tygodniu jade do bosch serwis więc zdam się na nich:(
Cały czas wmawiam sobie ten czujnik halla bo łapciuch króty mi regulator wymieniał zarzekał się że z pompą wszystko ok jest, bo gdyby tłoczki sie pourywały to wogóle by nie dało rady jej odpalić po wymianie regulatora normalnie odpalała jezdziła i zgasła ale dało radę ją uruchomić ponownie(doszedł błąd P1320 ale odpalała),..
Może rzeczywiście się tłoczki pourywały tym razem, bo zepsuty regulator ciśnienia, zepsuta pompka w baku, błąd czujnika cisnienia na listwie, teraz gaśniecie częste z możliwoscia odpalenia i błąd czujnika halla i w koncu brak cisnienia na pompie podczas rozruchu to oznaka zerwanych tłoczkuw na pompie CR... Oby nie:(
-
Witam,
skoro pompa w zbiorniku podaje właściwe ciśnienie (ma być ok. 3 bar), regulator ciśnienia na pompie wtryskowej (wysokiego ciśnienia) jest dobry, czujnik ciśnienia na listwie CR jest dobry a podczas rozruchu brak ciśnienia na listwie CR wtryskiwaczy to wniosek jest prosty - uszkodzona pompa wysokiego ciśnienia. Kupić używaną i wymienić.
Ps.
czujnik faz rozrządu (tzw czujnik halla) nie ma nic wspólnego z ciśnieniem na pompie.
Gdy jest uszkodzony to po prostu trzeba dłużej kręcić podczas rozruchu silnika.
Pozdrawiam
-
W sobotę prowadzę auto do Bosch serwis. Zobaczymy może pompę da się zregenerować czy coś. Wolę zapłacić 500 złotych więcej i mieć spokój bo z używkami to róznie bywa. Jeszcze raz wielkie dzięki za porady!!!