Jak może byc po całkowitym lifcie skoro ten nastąpił we IX2003?Cytat:
Napisał dddarekj
Printable View
Jak może byc po całkowitym lifcie skoro ten nastąpił we IX2003?Cytat:
Napisał dddarekj
Ja zapłaciłem za swoją 16 tys wraz z opłatami, ale sprowadzałem z włoch i tam szukałem jej dość długo (miałem znajomego co tam mieszkał). Wszystko niby OK, serwiowana, bogate wyposażenie, ale musiałem ponad 1500zł dołożyć (powymieniałem wszystko co się dało + wariator który padł 2miechy po zakupie ;// )
Podobno u nas można taniej kupic alfę niz sprowadzić. Niektórzy sprzedaja za małe pieniądze aby tylko sprzedac jak zaczyna się coś sypać. Jak ja kupowałem i zacząłem kręcic nosem, to facet wyczarował jeszcze do samochodu kpl.kół zimowych oraz bagażnik dachowy na rowery.Co jak co, to łatwiej chyba alfę kupić niż potem sprzedać. Faktem jest że jak już kupiłem to okazało sie że do wymiany mam wszystko co tylko w alfach wysiada.Zawieszenie,wariator, termostat,pompa wspomagania, sonda lambda.Nie jest to jednak chyba wiele zważywszy że kupiłem nie byle jaki samochód, na dokładkę sporo taniej niz np.gulfa z tego roku.W dodatku alfa z polskiego salonu z książką serwisową, z której wynika że nic się nie psuło.
witam
tomkap napisał :
Faktem jest że jak już kupiłem to okazało sie że do wymiany mam wszystko co tylko w alfach wysiada.Zawieszenie,wariator, termostat,pompa wspomagania, sonda lambda
i twoj przypadek potwierdza fakt, że jak coś jest okazyjnie tanie to trzeba przygotować się na wydatki. tanie i dobre auta to lipa. Jak ktoś w aucie wszystko zrobił i nie ma na bierząco nic do wymiany to nie odda auta za bezcen , tylko będzi nim nadal gonił . a jak mu się co chwilę coś sypie , albo nazbierało sie do roboty trochę rzeczy to tylko patrzy jak sie pozbyć problemu i zjeżdża z ceny . ja takich okazji unikam.
pozdrawiam
Kiedys z kumplem pojechalismy 200 km po jakies autko...gosciu mówi przez telefon :szyba zarysowana....heheh przyjezdzamy a tam szyba normalnie pajeczyna! Masakra! Ostrzegłem goscia by nastepnym razem mówił prawde bo i tak sie tego nie ukryje a jak przyjada chłopaki we 4 ogladac i zrobi takie jaja...to bedzie musial oddac kase za paliwo! lub mu buzke lekko zarysują...! Przyjął to w milczeniu i z pokorą na szczescie bo mnie naprawde wkurzył!
wiesz ja jechałem kiedyś po civica do warszawy 500km miał być od dziewczyny w idealnym stanie okazało się że jest od karków któzy w 6 auto sprzedawali ;/ gadki z nimi o zwrocie za paliwo raczej nie bylo :? a i auto zamiast idealnego stanu było totalnie zdezelowane (miało dwa lata)
A co do kupna auta...naprawde mozna kupic cos w niezlej cenie i niedrogo. Poprzednia AR...kupiłem za 12 500 a na allegro stały okolo 18 000. Miałem stracha ale mówie sobie jak coś to zostanie mi na naprawe. Egzemplarz mi sie udał ! Smigalem 2 lata własciwie bezawaryjnie! Więc raczej polecałbym auta z zagranicy...chociaz to nie reguła.
Swoja sprzedałem 200 km od domu...byłem w trasie i telefon! "Panie gdzie pan jest tą alfa ??? Mówie tu i tu....Gosciu : dobra ! Bede za 3 godzinki jak sie dogadamy to zabieram! Przyjechali w 5 ! Zaglądali mojej AR wszedzie! Juz mnie powoli nosiło ale...
Skonczyło sie tym, ze wypakowałem wszystko co moje z bagaznika i...po raz ostatni zobaczyłem Jej sliczny tył...:(! Mam nadzieje ze Jej dobrze u nowych włascicieli! :)
To była moja pierwsza! Alfa...
Teraz beda młodsze:) Eh zycie....
to tez raczej bym sie zwijał:(...
Dobrze jest: Wypytac o wszystko przez telefon, dzwoniąc nawet pare razy. Najlepiej jak rozmawia ktos kto sie zna na danym modelu...wie co boli np. Alfy...Wypytac konkretnie o to co jest do naprawy! Czy ma szybe zarysowaną ??? Czy DO WYMIANY??? Zawieszenie! Skrzynia! Luzy w ukladzie kierowniczym! Kontrolki na pulpicie! Czy nie jest przerabiany z wersji angielskiej...Centralny zamek liczba kluczyków o wszystko...