ile tam masz nakreconę km na liczniku ?
Printable View
155 mam 9 lat 170tys ma , w momencie zakupu miala 80 tys
dlatego uwazam ze ts 16v jest ok pod warunkiem ze lejemy dobry olej ja zaufalem motulowi poziom max caly czas zmieniamy co 8 tys i pompa oleju jedna z najwazniejszych czesci do kontrolowania, ja uwazam ze co 150 tys powinna isc do wymiany musi dawac wysokie cisnienie na rozgrzanym silniku inaczej o kreceniu wysoko mozna zapomniec ,wariator nie znam tego problemu wymienilem po 60 tys ale dlatego bo robilem rozrzad byl cichy i nie wymagal wymiany ale na wszelki wypadek zmienilem , ale gbybym mial kupic dzisiaj 16v z drugiej reki to powaznie bym sie zastanowil poniewaz latwo go zniszczyc a nie kazdy przestrzega pewnych zasad jakie obowiazuje przy uzytkowaniu tego silnika dlatego tak duzo jest awari tych silnikow
z tego co pisał bobryt, ciężko o nową pompę do 155 2.0 16v, chyba od 156 brał z tego co pamietam
kupilem kiedys nowa w aso za 500zl
to powinienes sie cieszyc masz trwalszy silnik ja wieksza frajde z jazdy
to niestety duzo ,16v ma lepsza kulture pracy idzie lepiej na wysokich obrotach od 8v ktore niestety jest glosnie na wysokich, przejedz sie 16v zadbana a zauwazysz roznice co nie zmienia faktu ze 8v jest w porzadku i fajnie sie tym silnikem jezdzi ale w tym wypadku kiedy porownujemy osiagi i kulture pracy przewaga jest 2.0 16v pozdr