-
W AF-40 z tego co mi wiadomo opóźniony start jest powodem awarii skrzyni ale teraz pytanie czy sterownika czy sprzęgła c1. Jakieś inne objawy oprócz opóźnionego startu?
-
tylko to właściwie nie jest opóźniony start...przynajmniej w moim przypadku. to wygląda tak, że raz na jakiś czas po kilku set metrach od odpalenia na zimnym silniku po puszczeniu gazu obroty spadają na łeb w okolicę 500 i jest zerowa reakcja na gaz. skrzynia działa bo jak dam na N to samochód staje a jak dam z powrotem na D to zaczyna się powolutku toczyć ale reakcji na gaz brak. Na N też brak reakcji na gaz. Jakieś pomysły?
-
No to co to ma wspólnego z tym tematem?
Komputer i sprawdzenie czujnika położenia pedału przyspieszenia co tam się dzieje.
-
Cześć
poszukuję namiaru do sklepu gdzie mógłbym zamówić gałkę do AR159 q-tronic. Mam ją mocno wytartą. Prośba o podanie namiarów.
-
Ja też mam qtronica i jestem zadowolony, przed zmiana oleju sprawdzone i zero błędów. Koleś co mi wymieniał olej dynamicznie powiedział tylko, żeby studzić olej podobnie jak przy turbo i nie dawać w palnik na początku. Aha i jeszcze mówił, jak stoje np. na czerwonym świetle trzymając nogę na hamulcu to po zwolnieniu hamulca poczekać chwilę aż załączy bieg i wtedy dawać gazu.