w ePer po VIN'ie
Printable View
w ePer po VIN'ie
http://www.spangerum.com:7080/navi?K...DRIVE=S&RMODE=
kliknij czesci zamienne -> Alfa Romeo -> i w dolnym lewym rogu masz miejsce do wpisania swojego numeru VIN -> dalej juz masz wszystko napisane..
Kolego widze ze jestes z tego samego miasta co ja :P mozna wiedziec w jakim kolorze masz Belle ?
Mnie też się tak wydaje,kontrolki osobno zapalają się jak odpalasz fure i komputer sprawdza poprawność systemów,chociaż w ksiązce obsługi napisali że włączenie systemu jest informowane mrugającą ikonką -jak działa ASR -kólko z"poślizgiem",jak VDC -trójkącik.U mnie świeci zawsze trójkącik,to kólko jeszcze mi się nigdy nie pojawiło ,chociaż się mocno starałem.:cool:
noi mam wersje 1.9 jtd distinctive 115KM ale dalej nie wiem czy mam VDC :/ Niby swieci trujkacik i kolko ale wystepuje jako jedna kontrolka
Jak działa ASR?? bo ikonka poślizgu mi świeci, VDC nie posiadam, a słyszałem że koła kręcą się przeskakując. U mnie teoretycznie działa, ale...na włączonym ASR mogę się ślizgać tylko do 2k RPM i nie zawsze się da, czyli łapie przyczepność, a na wyłączonym do odcięcia i latam po drodze jak na łyżwach.
Wydaje mi się, że ASR nie dopuszcza do boskowania kół przednich podczas jazdy bądź ruszania. Kiedy działa świeci zaczyna mrugać ta ikonka z oponą. W mojej niuni też raczej VDC nie mam, bo dzisiaj postawiłem ją bokiem na ulicy bez użycia ręcznego, a pozatym nie słysze żadnego chrobotania podczas poślizgu.
To tak jak u mnie ASR bez VDC można jeździć bokiem bez większego wysiłku :)
ASR i VDC mają osobne kontrolki na zegarach
Obie zapalają się w momencie przekręcenia kluczyka z pozycji STOP na pozycję MAR
Interwencja każdego z tych systemów jest potwierdzana miganiem kontrolki na zegarach.
w mojej raczej vdc nie mam przynajmniej tego nie słychać ani nie czuć podczas poślizgu.Mam jedną kontrolkę z trójkątem która uruchamia się jak przednie koła nie mają przyczepności.Z tego co wiem to vdc posiada m.in. czujnik pozycji koła kierownicy.Po przeglądnięciu epera wygląda że to jest to co na zdjęciu pod numerem 2 co by się zgadzało bo po wpisaniu mojego nr vin wychodzi że w mojej alfie tego "dobrodziejstwa" nie ma.Zastanawia mnie dlaczego po wyciągnieciu bezpiecznika od ABS na liczniku wyskakuje ASR i VDC coś tam....
http://img703.imageshack.us/img703/6703/kier.th.png