-
Problem się zmniejszył
Dolałem stp do czyszczenia wtryskiwaczy całą butelkę na 35 litrów i auto spaliło 12,3l/100km ktoś mi powie o co chodzi?:D ps powstał inny problem w środku są słyszalne głuche stuki(tylko na wolnych obrotach) poza autem tego w ogóle nie słychać ! stukot jest nierównomierny! ponadto przy puszczaniu sprzęgła bardzo szybko również to się pojawiło lecz troche inny ton - może poduszka skrzyni biegów? sprzegło było wymieniane jakieś 2 lata temu.
-
a jak wygladaja Twoje wtryski ?? wyciagnij je na zewnatrz z listwa 4 sloiczki wloz je do nich i niech ktos zakreci silnikiem zobaczysz czy sikaja czy rozpylaja. ostatnio robilem alfe 145 1.4 boxer palila 12 l okazalo sie ze wtryski po katalogu doszedlem ze bardzo zblizona pojemnosc maja od 2.0 ts i wlozylem je teraz pali 6 l i smiga az milo :D
-
efekty po zalaniu STP
W piątek otrzymałem preparat WYNN's do czyszczenia wtryskiwaczy. W tym tygodniu lub przyszłym jak skończy mi się bak, zaleję go do benzyny i dalej testy.
A teraz efekty z jazdy na preparacie STP do benzyny
-para z wydechu nie śmierdzi tak ciężko,
-spaliny są lekkie i jest ich mniej, szybciej giną w powietrzu,
-czasy wtrysków się zmniejszyły z 3.7-4.0 na 3.1-3.5
http://img98.imageshack.us/img98/6624/injt.jpg
następne testy będą na preparacie WYNN's i zobaczę jakie będą wyniki injection.
---------- Post dodany o godzinie 17:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:33 ----------
Odczyt zrobiony po tiku temperatury, nie widać bo kilka sekund zrobiłem za późno screena.