-
odgrzeje kotleta
W mojej poliftowej alfie brakuje wzmacniacza i głośników w tylnej pólce,ale o dziwo wszystkie kable do podłączenia wzmacniacza w bagażniku są,więc pewnie nie było by problemem zaistalowanie tego wzmacniacza ,ale niepokoi mnie inna rzecz.Mianowicie nie mogę znaleźć kabla aby podłączyć lewy głosnik w półce,w miejscu prawego znalazłem wtyczkę do podłączenia głośnika.Może jest tak że z lewego głośnika idzie kabel który łączy go z prawym i dopiero prawy wtyka się w tą wtyczkę która znajduje się u mnie w półce?
a teraz pytanie drugie
czy w pólkę można założyć inne niż fabryczne haesa głosniki byle były 40 watowe? czy te z dsp są w jakiś sposób unikalne? Bo znalazłem na allegro sam tylko wzmacniacz bez głśników
i czy w tylnej pólce są takie same głośniki jak w dzwiach?
http://allegro.pl/glosnik-oryginalny...898611633.html
-
W tylnej półce są głośniki 2 ohm w serwisie kupisz je za 450zł za parę, nie wiem jak po lifcie ale w starszej wersji nic nie jest przedłużane od głośnika do głośnika.
-
sprawdzałem już w eperze,faktycznie cena nieco abstrakcyjna jak za dwa głośniki. Czy można poprostu dobrać głosniki w jakims car audio? byle by miały te 2ohm i po 40 watt?
-
Sądzę że dobrym rozwiązaniem będzie 'zapolowanie' na używkę jakąś.
Głośniki w tylną półkę oryginalne odrazu są w specjalnym plastiku dzięki któremu nie czarujemy z montażem tylko idealnie pasują na swoje miejsce.
Ja trafiłem cały komplet wszystkich głośników 4xśrednio tonowe, 4xwysoko, i 2xwoofery, do tego cała oryginalna wiązka DSP, wzmacniacz za 400zł - do przed lifta. I w półkę na każdy głośnik osobny kabelek szedł.
I te seryjne wooferki dają przyjemnie odpowiedni bass moim zdaniem. Więc warto poszukać ;)
-
więć ukasz mam rozumieć że w wersji dsp są inne głośniki także w drzwi? bo piszesz że wszystkie kupowałeś
a czy dsp zadziała już bez tych dwóch głosników w półce? Bo ten wzmacniacz za 200 zeta z allegro to dobra myśle oferta i kupił bym go a potem czekał aż się pojawią glośniki.Jak sie podłączy sam wzmacniacz to juz powinieni się chyba ukzac na ics,czy się myle?
-
Głośniki na tylną półkę przytwierdzone są właśnie do specjalnych stelaży i ustawione magnesami w górę... Największym problemem gdybyś chciał montować inne jest to że mają one niestandardową średnicę (18cm). Kupno używki jest jakimś rozwiązaniem ale nie oszukujmy się stare głośniki nie będą grały tak jak nowe. Kiedyś na alfaclubie trafiłem na post gościa który wsadził w półkę 20cm głośniki i nie narzekał. Ja gdyby mi się zepsuły w sensie zaczęły charczeć moje głośniki z półki szedłbym właśnie w tym kierunku gdyż nigdy nie wiesz czy używki nie zepsują ci się za miesiąc a żeby je założyć podobno trochę zabawy jest.
-
podjade do jakiś speców od car audio i posłucham co wymyslą a jak nie to będe czekał na używane.
A może ktoś wie czy jak wepnę ten wzmacniacz bez głośników z tyłu to już na isc pokaże się opcja dsp? żebym wiedział czy sam wzmacniacz jest chociaż sprawny.
-
Kolego to nie jest takie proste - trzeba przełączyć złącza w ICS'e, w tej chwili radio zasila głośniki w drzwiach przy DSP głośniki w drzwiach są zasilane przez wzmacniacz DSP (są inne podłączenia wiązek przewodów. Poszukaj na forum były opisywane problemy z podłączeniem wzmacniacza DSP.
-
jest jeszcze jedna sprawa. Sam ICS musi mieć wyjście na wzmacniacz pod DSP. Nie wszystkie go mają. Najpierw wyciągnij ICSa i sprawdz bo kupisz wzmacniacz i bedziesz go mógł na półce oglądać. :d Ja tez byłem na etapie doposazenia swojej małej w DSP ale musiałbym kupić ICSa wiązki głośniki z koszykami i wzmacniacz. Do tego dochodzi fakt że w wresji z DSP WSZYSTKIE głośniki były inne niż w wersji bez DSP. Ale wymiana wszystkich nie jest konieczna - wystarczą w półke i już efekt bedzie zacny. Problem w tym że to koszt około 800zł jak nie więcej z ICSem i ja póki co odpuściłem bo sa inne wydatki