-
No właśnie kilka postów wyżej się mądrzyłem i mnie to czekało :) Zrobiona cała podłoga bo była nieźle przegnita. Co najlepsze od zew. nie było nic widać, dopiero jak mechanik wybebeszył środek wszystko było jak na dłoni. To było robione około marca i kosztów też nie znam, bo było policzone łącznie z malowaniem belli.
Ale wtedy jak odebrałem to odczułem jakby alfa była z deka sztywniejsza *.*
-
U mnie podłoga poszła w tylnej części na długość połowy progu i tam jeszcze kilka, wyciąłem zgniłą blachę oczyściłem, użyłem odrdzewiacza, wspawałem nową blachę zabezpieczyłem bitexem od zewnątrz a wewnątrz specjalnym preparatem, wyniosło mnie to 60zł 2 dni roboty na spokojnie. Za taką robotę skasował bym 300zł bo szarpania jest :)
-
Ja sie dzis przyjrzalem to masakra i raczej bez wymiany progu tez sie nie obedzie.mam pytanko czy da sie kupic prog i jakies elementy podlogi?w eper widzialem ze sa takie czesci tylko gdzie takie cos dostac
-
ja kupilem kiedys progi z allegro. bylyu zdrowe bo oczywiscie urzywki.. koles który sie tym zajmuje wstawil mi je i wywalil przegnita blache z podlogi i wspawał zdrową. nie pamietam juz ile zaplacilem. moje progi byly w takim stanie ze nawet nie bylo czego robic. blacharka w 156 to porażka niestety
-
No wlasnie musze sie rozejrzec bo naprawde lipa dziury juz sa duze i wlasnie prog tez juz zrzarty.od strony pasazera jest lepiej
-
na wstawki elementów podłogi (taka sama) polecam poszukać od faiata marea. Zazwyczaj w fiacie podłoga jest w dużo lepszym stanie niż w alfie , z kolei z "nadwoziem" jest zupełnie oowrotnie...
tak wiec kupno gotowych - płatów podłogi ułatwia sprawe bo nie trzeba bawić sie w odwzorowanie kształtów
-
kupie chyba prog wyciety z podloga,niedaleko mnie jest gosc co juz kupowalem od niego czesci bo rozbiera samochody i ma tez alfy,wiec moze sie dogadam i wytnie mi tez podloge.jutro do niego zadzwonie i zobacze
-
Dzwonilem dzis do tego goscia i powiedzial ze wytnie mi prog z podloga ile bede potrzebowal a koszt ok 200zl
tylko teraz znalezc kogos kto to zrobi
-
Witam Serdecznie wszystkich.
Mam do was pytanie, dlaczego odradzacie przykręcanie na rzecz nitowania, w czym jest taka różnica? Bo właśnie chciałbym przykręcić zamiast przynitować blachę do podłogi. Czekam na opinie!
-
Podłoga zawsze trochę pracuje nity są wytrzymalsze mniej ważą ja u siebie Wspawałem sześć łatek koszt 100 zł za samo spawanie środek rozebrałem sam i preparaty też sam zakupiłem całość około 250 zł mnie wyniosła. Masakra z tą podłogą w 156