Moderator i taka gafa.. Wiocha :wink: :mrgreen: :twisted:Cytat:
Napisał Alfista
Printable View
Moderator i taka gafa.. Wiocha :wink: :mrgreen: :twisted:Cytat:
Napisał Alfista
no przesz myślał ze w 97 bxow juz nie bylo :mrgreen:
Ano masz rację. W ogłoszeniu podane jest, że pierwsza rejestracja 01/97, więc produkcja musi być '96.Cytat:
Napisał Alfista
Tak jest jest to rocznik 1996r i pierwsza rejestracja była w styczniu , to jest auto krajowe z salonuCytat:
Ano masz rację. W ogłoszeniu podane jest, że pierwsza rejestracja 01/97, więc produkcja musi być '96.
Po pierwszych kilometrach wiadomo drążek zmiany biegów bardzo cięzko chodzi ( prawdopodobnie zatarte linki ster. ) pedał sprzęgła wysokie bieże ( tarcza sprzęgła pewnie cienka ) od czsu do czasu zapala sie kontrolka wtrysku ale z pracą silnika nic się nie dzieje ( prawdopodobnie kable są do wymiany bo widać że są przebicia iskry ) i mam takie uczucie jakby któreś z mocowań silnika lub skrzyni było do wymiany ( lekki głuch stuk przy puszczaniu sprzęgła ). Pozostałe rzeczy w porządku jeszcze tylko kanał i będzie wiadomo co się dzieje pod spodem
Miałem podobne obajwy jak zlamalo mi sie gniazdo mocowania drążka skrzyni biegów. Zdjemij mieszek sciagnij czarna uszczelke i sprawdz czy taki bialy element nie jest zlamamny gdzies na srubie, albo poluzowany.Cytat:
Napisał 75andrew155
i mam takie uczucie jakby któreś z mocowań silnika lub skrzyni było do wymiany ( lekki głuch stuk przy puszczaniu sprzęgła ). [/quote]
Sprawdz wachacze, one tez czasami taki odglos wydaja jak sa zuzyte.
i co zrobiłeś ???/Cytat:
Napisał Lesio
U mnie też się świeciła czasami kontrolka wtrysku, uszkodzony był czujnik temperatury na dolocie.
To ciekawa podpowiedż :idea:Cytat:
Napisał Numis
Tu niestety nie wiele da sie zrobic. Pojechalem do sklepu z czesciami do Fiata i kupilem to od reki bo jest to czesc zamienna z Seicento, Bravo i Brava. Cena okolo 39-42 zł. Tylko w tej czesci nie ma jakiejs tulejki tak wiec trzeba ja bedzie wyciagnac z tej polamanej. Oczywiscie o ile sie to okaze ze to wlasnie ten problem.Cytat:
Napisał 75andrew155
Co do wymiany jest juz gorzej, bo trzeba sie dostac od dolu. Ja to robilem u mechanika i z tego co wiem opuszczal wydech.