Sorry, że dopytuję, ale możesz mi na jakiejś fotce zaznaczyć o który element chodzi i gdzie jest ten filtr?
Czy są jakieś marki filtrów które się łatwiej wymienia i takie których raczej unikać?
Printable View
Sorry, że dopytuję, ale możesz mi na jakiejś fotce zaznaczyć o który element chodzi i gdzie jest ten filtr?
Czy są jakieś marki filtrów które się łatwiej wymienia i takie których raczej unikać?
Zobacz np. tu http://filterlocation.com/locate-cha...in-air-filter/
To jak z tymi strzałkami? Mają być od silnika do kabiny czy odwrotnie? Fabryczny filtr miałem założony strzałkami od kabiny do silnika a na linku powyżej jest odwrotnie.
Miałeś źle włożony filtr, przecież powietrze leci do kabiny.
Wziąłem się za wymianę filtra i napotkałem problem w postaci tego, iż element pod schowkiem, który według manuala należy również zdemontować jest przykręcony dziwnymi śrubami z ogrągłymi główkami... podpowiecie może czym mógłbym je wykręcić?
Wypnij (da się wysunąć) tylko jedno mocowanie głębiej i odegnij wygłuszenie.
Witam,
czy może ktoś polecić jakiś dobry filtr kabinowy? Dostanie się do filtra to był dla mnie pikuś, schody dopiero zaczeły się podczas wymiany. Otóż oryginał co siedzi ma wysokość 25 mm ale na wzmocnieniach, sam filtr jest trochę niższy i dzięki temu nie ma problemu z montażem... Kupiłem DIEDERICHS Climate Filtr i niestety instalacja to był koszmar, cały czas się blokował aż w końcu usztywnienia pozaginały się i już nie było co ryzykować.. Oryginał wkładałem jeszcze dwa razy i spoko, ładnie wchodzi i dobrze się trzyma...