-
Nie zgodzę się z tym, że iskra ma coś do tego, tak czy siak by kręcił
Puchnięcie jest jedną z pewniejszych opcji, Ale nie koniecznie tłoki - tutaj raz, że potrzeba naprawde temperatury, a do tego auto nie miałoby mocy, kiedyś remontowałem motocykle, gdzie takie coś przy katowaniu na trasach i lasach było norma,
Nie padło tu takie pytanie, ale. Olej jest ok ?.
Kiedyś miałem sytuacje jak strzelila uszczelka, płyn wymieszał sie z benzyna i olejem, zrobiła sie taka zupka, że olej nie chciał w ogóle ściekać. Ale to w motocyklach wyżyłowanych do ostatnich granic mozliwości.
SCR - zgoda, ale skoro był regenerowany i to nie dawno, to zdiagnozować wymontować i wysłać do gościa, który to regenerował. Chyba ze regeneracja nie była robiona przez Ciebie a poprzedniego właściciela, wtedy bajki o regeneracji włożyłbym pomiędzy Brzechwę a Braci Grimm.
-
regenerowany byl bo nie dzialal przed regeneracja a po wszystko było ok.
Olej świeży, wymieniony zaraz po kupnie auta, przejechał niecałe 1000km.
A może by tak przyblokować termostat i sprawdzić czy to coś zmieni? Przed wymianą było ok. Też nie uważam, żeby puchły tłoki bo potrzeba do tego znacznie wyższej temperatury niż 80 czy 90 stopni.
osobiście obstawiam te dwie opcje z puchnięciem rozrusznika i walnięty moduł zapłonu więc w poniedziałek będzie konfrontacja z mechanikiem:)
-
Modul by pozwolił zakręcić ale nie odpaliłby,
Termostat raczej nie, chyba że bokser ma czujnik ktory nie pozwala odpalić jeśli auto jest przegrzane, tyle ze wtedy auto po rozgrzaniu samo by gasło
-
Przypuszczam, że takiego czujnika nie ma, mówię tylko, że ta usterka zaczęła sie równo po wymianie termostatu dlatego pierwsza myśl o przegrzewaniu i puchnięciu
-
ale auto kręci !! tylko nie chce odpalić !!
nie jest tak ze w ogóle nie kręci z tego co pisze kolega
duzo ludzi pisze ze wina modułu no ale nic ja zostaje przy swoim jeżeli macie jakieś propozycje piszcie
ps; co do tego wszystkiego ma olej ??=O
-
a czy nie jest tak ze auto kreci duzo slabiej wolniej? bo ja tak to rozumiem...
-
nie zrobi nawet jednego obrotu
---------- Post dodany o godzinie 15:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:40 ----------
A mógłby mi ktoś powiedzieć ile może kosztować kapitalka silnika w tym autku?
To pewnie rozwiązałoby kilka moich problemów na dłuższy czas:)
-
ha czyli jednak nei kreci, zacznij od rozrusznika dobrze CI radze:) aha i spr przekaznik do rozrusznika
-
no to zmienia postać rzeczy ...... od razu trzeba tak mówić
.... przyczyna raczej leży głębiej niż w module ...
zgodzę się z amigasem na pierwszy plan rozrusznik !!
co do kapitalki to aktualnie mój silnik jest teraz w kapitalnym remoncie
jak cię ciekawi to zapraszam do śledzenia tematu:
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...716v_rady.html
jak zakończę remont podam całkowite koszta i koszta wszystkiego co było robione/wymienione
-
Rozna temperatura silnika, przy slabym oleju = zmiana parametrow, nie wiem jak to sie ma do wiekszych silnikow, ja moge bazowac tylko na malych bo tu sie znam,