Ja mam 8 V z 1995 roku na części. Jeszcze w 1996 roku silniki 8 zaworowe były montowane w 155.
Printable View
Ja mam 8 V z 1995 roku na części. Jeszcze w 1996 roku silniki 8 zaworowe były montowane w 155.
Żaden rarytas pisałem tylko że były te silniki montowane w wersji Super. Za rarytas można uznać V6 po 1995 roku i Q4
ok.
to jeszcze pytanie co byście wymienili w 155 po takim postoju z częsci mechanicznych ??
i gdzie ew szukać pierwszych oznak korozji w tym modelu ?
wszelkie oleje filtry, pasek osprzetu o ile to 8v, ciekawe jak sprzęgło, opony do smieci pewnie, i na poczatke tyle. korozja podloga przy doplywach tylne nadkola i ranty blotnikow:)
Teoretycznie dobrze odpalić żebyś wiedział jak pracuje ale najpierw koniecznie musisz sprawdzić jak wygląda olej a jak nie jesteś go pewny to lepiej nie odpalaj. Ja bym mu jeszcze zrzucił miskę i ją wymył bo po takim czasie stania na pewno na dnie jest już jakiś syf.
Ile czasu +/- ona stoi??
Niestety z mojego doświadczenia widzę, że jak auto stoi ponad rok to wszystko co gumowe to do wymiany łącznie ze sprzęgłem w którym korozja wżera się w okładzinę tarczy.