-
Czyli w tej cenie mogę szukać jakiegoś klekota licząc że nie będzie to powypadkowy strup? bardzo zależy mi na jak najniższym spalaniu więc chyba tylko JTDM wchodzi w grę tym bardziej że jeszcze jest potencjał na chipa, obawiam się że benzyna będzie mnie za mocno korcić do butowania :P ale znowu z drugiej strony turbosprężarki, dwumasy itd. itp. :(
Jeszcze po głowie chodzi mi Mercedes CLK w209 który bardzo dobrze pracuje na gazie.
-
Tez szukałem Mietka ale znalezienie ładnego poliftowego w209 z przebiegiem poniżej 300k km graniczy z cudem. Wypadlo na Brere bo udalo sie znaleźć szybciej ładny egzemplarz. Na bezwypadkowy bym nie liczył, wszystkie Brery jakie oglądałem z ogłoszeń byly po większych lub mniejszych przygodach. Byle nie miały tony szpachli. Poprzedni właściciel mojej nawet w garażu trzymał błotnik żeby bylo widac wielkość uszkodzenia. Wiec nie ma sie co bać aut po kolizjach byle wszystko bylo dobrze zrobione. Auta na zachodzie sa droższe niz w Polsce wiec skądś ta różnica sie brać musi. Albo sa zmęczone życiem albo uszkodzone blacharsko lub mechanicznie. Z tym potencjalem 2.4 na chipa to nie byl bym taki pewny z 200 zrobisz może z 230, a z 210, 240KM. Skoro jeździsz spokojnie w trasach to nie wiem czy jest sens.
-
ale skoro idzie skorzystać z dodatkowych kucyków to czemu nie ;) co do mietków to na polifta w209 trzeba mieć przynajmniej 30k w kieszeni żeby zacząć myśleć o nim, na allegro i otomoto jakoś mało który zwrócił na mnie uwagę, jeśli już wybór padłby na Merola to raczej pojechałbym za granicę po niego.
-
Na mobile.de ceny clk sa jakies 25-30% wyższe niz w pl. Jak ja kupowałem Brere byla na otomoto jedna ciekawa pięćsetka na wydechu akrapovica ztcp za 32k ale poszła raz dwa.
-
A to mierzysz w AMG :P nie no ja raczej obstawiałbym za 3.2 PB + LPG ;)
-
To było zwykłe CLK500 przedliftowe czyli 5.0 V8, AMG miało oznaczenie CLK55 i 5,5 litra. Wahałem się długo czy nie brać pięcsety ale rozum podpowiadał, że przy tych przebiegach na cholerę mi V8 i szczerze powiem trochę żałuje, ze jednak nie zaryzykowałem. Przy LPG koszty niewiele większe jak w 2.4, a w zamian mamy 300+ KM i RWD, w dodatku dźwięk V8 na akrapovicu to musi być poezja :D
-
No i przedliftowe V8 w CLK podobno jest nie do zdarcia nawet jak ma nalatane pół bańki :D
-
Witam, tez szukam brery, może Byłeś coś oglądać z ogłoszeń w pl, ja dziś oglądałem jedna w Radomiu (wiem radom) i mocno uderzona musiała być, byłem tez w wawie w autoauto.pl i tez widać przygody na aucie, jest ich kilka w PL ale daleko. Każda pomoc się liczy ;)
-
ciekawa ?
http: //allegro.pl/alfa-romeo-brera-2-0-jtdm-po-oplatach-piekna-i6677271441.html