Właśnie dlatego chcę się umówić z cinkiem :) Pierw zrobić pełną diagnostykę, a później ewentualnie podnieść moc :)
Printable View
Właśnie dlatego chcę się umówić z cinkiem :) Pierw zrobić pełną diagnostykę, a później ewentualnie podnieść moc :)
a ja zapytam wprost. Znalazłem na niemieckim ebay powerbox-a na większą moc. Było kilka do wyboru i chyba bardziej pasuje mi ten na 136km i 290Nm niż 125km i 330Nm ponieważ obawiam sie o moje koło dwumasowe... Wiem ze w ON bardziej liczy sie moment jednak wole nie nieszczyć do końca koło a poobliczeniu wytrzymałości tych montowanych w 145 wynika ze 320Nm to jest jakaś gorna granica. Moja alfa ma 300000kkm prawie :) ale wyminione są wtryski na nowe i tubro :) ale obawiam sie że i tak kucyki zwiały mi z pod maski. Co sądzicie o tym ?? jesli ktoś chce to pokaże linka na ebay.pl tam w chipy z napisem STOP :D taki smieszny avatar był ;)
Lol boxy na daną moc :D
Naprawdę kolega w to wierzy? Taki brylok robi tylko jedno - okładmuje czujnik raila przez co na szynę ładowane jest dużo większe ciśnienie paliwa; pomijam kwestię obciążenia rozrządu itd ale bez podniesienia boostu taki wynik jest nierealny, cokolwiek minimalnie zbliżone do tego pułapu będzie okupione duzym egt.
Na ori klamotach 130-135ps da się zrobic bezdymnie - tu przykład z mocniejszym sprzęgłem:
http://cinsoft.pl/index.php?strona_w...id_projektu=57
Pozdro
cinek a co powiesz o boxach noviteca, wiem że takie były oferowane, konkretnie pod dany silnik. Według ciebie każdy box to zło?
No kolego cinek to nie bardzo chyba w to wierzysz. Mam kumpla w swojej Alfie założył boxa z producenckich 140km na hamowni pomiar mocy dał wynik 138km a z boxem moc podniosła sie do 177km i śmiga auto już ponad 3 lata i żadnych problemów auto nie miało :) i mierzone to było na hamowni i jakoś nie jest tak źle. Mi poprostu brakuje mocy i z moich 105km zostało mniej już dlatego chce cos dodac. Mam narazie odetkany wydech i zrobiony dolot z AL. Myśle nad boxem ale nie na Nm tylko moc bo martwi mnie koło. Jak nie widział kolega jak to działa to nie dziwi mnie ze jest temu przeciwny:)
Akurat miałem okazję wywalac takowe coś wpięte w instalkę w CF2 to i była okazja pologowania wozu; rail kręcący 1460 nie jest czymś normalnym w seryjnym aucie... Przyrost aż 22ps w 2.4 136ps (ori 132 i 301) nie jest szczytem marzen, auto gasnące jak rail się zgrzeje też nie. W tym samym aucie po sofcie i mbcku 175ps pękło bez problemu. Polecam aspekty techniczne CRa i diesla ogólnie wtedy moze zrozumiesz.
Pozdro
a kolega obeznany bo cinasoft :) to co innego :) ale jak sam kolega powiedział tak oczywiście to prawda ze 22 km to nie jest jakis tam szczyt podczas gdy oszukanie wtrysku to malo zadowalajacy efekt :) jednak za chip tuning taki jak kolega przeprowadza płaci sie często około 2tys zł jak na auto ktorym mam pojezdzić jeszcze z rok nie opłaca mi sie robić gdy to i tak nie zwruci sie :) sam wiec kolega rozumie :) ale z przyszłym samochodem chętnie zgłosiłbym sie do kolegi gdyż mam nie daleko na śląsk :)
a jeszcze małe pytanie do kolegi przy okazji w JTD w 145 jest zamontowana puszka do turbo czy można ją jakoś zastąpić czymś ?? jakieś porady ??:)
o i jeszcze pytanie co z egr ?? jeśli nawet zdecydowałbym sie na zakup takiego czegoś to co ?? zaślepiać co to da wogule ?? :)