Napisał
daro1906
Ja jestem zdania, że nowy samochód to nowy. Ja kupiłem używany tylko dlatego, ze na nowy nie miałem tyle kasy. Nowego nie kupuje się na 2-3 lata. Tomek - pamiętam kolegę kilka ładnych lat temu jak kupił sobie proste UNO. Krzyczał, że auto nie powinno mieć elektroniki bo to się psuje, dlatego on nie ma nawet szyb opuszczanych elektrycznie. Następnie kupił sobie używanego opla z bajerkami i już mówił, że trochę elektroniki nie zaszkodzi. Też krzyczał, że nigdy nie kupi sobie nowego auta - gdy ja wyjechałem nowym brava z salonu - bo szkoda kasy, bo za dużo auto traci itp. Po kilku latach, zarobił za granicą trochę kasy i jakie było moje zdziwienie gdy pod jego domem stanął nowy opel. Wtedy już mówił -że nowy to nowy. Rok temu sprzedał opla i kupił znowu nowego opla z salonu. Uważam, że nie ma co mówić, które auto lepsze, które gorsze chociażby z tego względu, że 159 a Giulietta to dwie rożne klasy aut. Moja opinia jest taka, że za 70 - 80 tyś na pewno kupiłbym 2-3 letnią 159 niz nową Giuliettę.