-
Są jeszcze Krystal Vision i Diamond Vision.Kolega ma oba rodzaje w dwóch swoich autach i jak podjechał Toyotą z Diamond Vision byłem przekonany że ma xenony.Nie wiem jak z punktu widzenia kierowcy się zachowują-on uważa że bardzo dobrze.Trzeba uważać tylko bo jest dużo podrób tych żarówek.
-
Ja ostatnio do swojej Mazdy 323F kupiłem Osram Cool Blue Intense H1, zapłaciłem 36 zł za komplet i powiem świecą elegancko na biało a z daleka na soczewkach światło ma niebieską poświatę. Chciałem kupić Philips Blue Vision Ultra ale jak zobaczyłem cenę 68zł razem z W5W odechciało mi się zakupu . Trafiłem na nowy wypust Cool Bule Intense z Osrama więc kupiłem. Jestem zadowolony także po co przepłacać jak mamy taniej i to samo z Osrama co z Philipsa po mniejszej cenie.
Nowe Cool Blue Intense w prównaniu ze starymi Cool Blue różnią się kolorem bańki żarówki (w nowych bardziej niebieska), barwą światła (nowe bielsze światło) i tym że Intense lepiej oświetla drogę przed autem.
Dodam że dostępne są w każdym typie żarówki halogenowej oraz jako palniki xenonowe...
-
Ja w Toledo miałem założone Philips Blue Vision (kupiłem zestaw mijania+postojowe)... mijania wytrzymują ok. roku, postojowe ok. 1,5 roku... więc rewelacji nie ma, ale odcień białego bardzo przyjemny :-)