Witam mojej beli 1.6 105KM na około 6 tys dolałem jakies 0.4L Sytl jazdy umiarkowany czasami cos mocniej. Tylko ostatnio zauwazyłem pod korkiem oleju delikatne masełko;/ płyn chodniczy czysty nie ubywa. Skąd to sie wzieło?
Printable View
Witam mojej beli 1.6 105KM na około 6 tys dolałem jakies 0.4L Sytl jazdy umiarkowany czasami cos mocniej. Tylko ostatnio zauwazyłem pod korkiem oleju delikatne masełko;/ płyn chodniczy czysty nie ubywa. Skąd to sie wzieło?
to z wilgoci jak jest niewielki nalot to nie ma sie co przejmowac gozej jak wieksze ilosci jak plyn chlodniczy jest czysty to nie ma co sie martwic
Wilgoć może też ale głównym powodem powstawania "masełka" jest niedogrzanie silnika.
Albo za krótkie odcinki robisz i nie zdąży się nagrzać albo padnięty termostat.
dzieki za odpowiedz.Fakt robie codzienie 3km w jedna strone i spowrotem 3km wiec silnik nie jest jeszcze rozgrzany.
W moim przypadku (zmiana silnika) mogę wywnioskować, że silnik silnikowi nierówny:) Kupiłem moją 147 1.6 w Niemczech od pierwszego właściciela przy przebiegu 97 tys km(oryginalny!!!). Zżerała mi olej w dużych ilościach, aż pewnego razu silniczek obrócił się na panewce i postanowiłem zmienić serduszko, bo nieopłacało mi się naprawiać... Znalazłem sprowadzoną 147 rozbitą przodem(140 przelotu) i padła decyzja na zakup. Jak do tej pory przejechałem 3 tys km i nie zauważyłem ubytków. Na starym silniku jeździłem na shellu 10w40, do nowego zalałem valvoline, ale to chyba nie ma nic do rzeczy bo wielu forumowiczów jeździ na shellu i go poleca
To ja podłącze sie pod ten temat odnośnie oleju w silniku. Przy gwałtownym hamowaniu albo przy skręcie na full zaświeca mi sie kontrolka od oleju, a cały czas swieci mi się żółta kontrolka od silnika. Wcześniej nic i takiego mi sie nie działo. Może jakieś sugestie?
podjazd na kompa ...
A jaki masz poziom oleju w silniku?
miska jest tak zbudowana że na zakrętach żeby pompa nie mogła pociągnąć oleju to musi być naprawdę sucho :D
wiem bo właśnie jestem po montażu miski olejowej tak na marginesie masakra jakaś :D