ale pytanie czy chcesz boxa? jak juz stroic to porzadnie z pomiarem a podlaczac jakis kartonik;)
Printable View
ale pytanie czy chcesz boxa? jak juz stroic to porzadnie z pomiarem a podlaczac jakis kartonik;)
Ja na razie nie jestem zainteresowany - podałem tylko linka, bo to chyba najwyższy przyrost z przeze mnie widzianych.
Box to nie jest dobry pomysl. Oszukiwanie komputera pokladowego nigdy na zdrowie nie wychodzi.
Ktoś tu pisał o tym, że VW Tsi dają radę... Nic bardziej mylnego. Te jednostki wymagają wymiany kompletnego łańcucha rozrządu niekiedy już po 40 tys. km. Przypadek wielokrotnie opisywany w Auto-Świecie/Motorze i internecie. Ogólnie silniki obarczone wadą konstrukcyjną i fajne do czasu, aż się zepsują, a przy tej trwałości jaką do tej pory prezentowały współczuje ich użytkownikom ;/
----> http://www.auto-swiat.pl/1-silnik-14...znymi-awariami
Podpinam się pod temat, wiecie kto w Polsce ogarnia MA 1.4 170 PS?
W MR Motors jak ostatnio pytałem, to jeszcze tego silnika nie mieli na warsztacie (chociaż są zdecydowani zabrać się zaniego), Cinek nie robi, compsport też nie...
Dzisiaj dzwoniłem do kreatora mocy i tam mają już jakieś rozwiązanie, tylko nie wiem jaką opinie ma Kreator Mocy. Może się ktoś o nich wypowiedzieć, cokolwiek?
ecu project z wrocka juz robil
MA sa na sterownik magnetti, trzeba pruć sterownik aby pozyskać oryginał więc na gwarancji lipa; wrocław pewnie robił Tjeta na boschu a to akurat bosch więc żaden problem
Ja i tak mam już po gwarancji. Ciekawe, co wykombinował Kreator Mocy, bo mówią, że mają jakiś patent "ale jest delikatna sprawa". Cinek, jeśli możesz się wypowiedzieć, warto do nich zajrzeć i im zaufać?
ogólnie ja mam zchipowane MA (ale wersja 135 w mito), na razie jest walka bo podstawa programu jaka była użyta nie miała funkcji S&S oraz tempomatu, wiec mam choinkę na zegarach i brak tych 2 rzeczy, natomiast co do samego tjuna to jak najbardziej wszystko ok i warto...
Za S&S nie będę tęsknił wcale, a tempomatu niestety i tak nie mam. A jak wygląda sprawa z DNA? Poustawiali Ci tak samo największą moc/moment na D, na N ograniczone, a na A większą ingerencję Q2?