-
Jest problem, na oględziny auta umówiłęm sie na sobote, w pt dla pewności miałem zadzwonić do właściciela czy aby zdąży wrocić zza granicy. Jednak nie dał rady, napisał że wróci dopiero w pon, czyli dzisiaj. Niestety ogłoszenia już nie ma - chyba sprzedał.
Mam prośbę do Was, jeśli macie dobre ofert w necie, to przesyłajcie. Najlepiej poza granicamy, w PL ciężko będzie znaleźć podobny egzemplarz.
Dawid_Zielu
"Teraz kupując takie auto wiedział bym na co zwrócić uwagę, choć i tak się cieszę że nie wpadłem w gorsze g..... "
Możesz powiedzieć co konkretnie miałęś na myśli?
Alfista:
Dzwoniłem kilka razy, ale nie odbiera telefonu. Jednak będę dalej próbował, jak do 2,3 dni się z nim nie skontaktuje to trudno.
-
jak to chyba? to trudno zadzwonic i sie zapytac??
-
Nic szczególnego ponad to co wszyscy radzą:
- podłączenie auta pod kompa, sprawdzenie błędów oraz czy jest poprawne ładowanie na aku, miałem słabe ładowanie;
- sprawdzenie zawiechy (najlepiej na szarpakach itp);
- osobista przejażdżka (i to taka poza miastem :P , której nie zrobiłem), wyszła prawa półoś do wymiany, biła po przekroczeniu 70km/h;
- sprawdzenie świateł czy wszystkie działają (też tego nie zrobiłem), w prawym ksenonie klapka się nie otwierała, uszkodzony lewy przeciwmgielny;
- sprawdzenie czy bagażnik się otwiera (nie z pilota tylko włożenie klucza w zamek), u mnie nie działa, potem miałem problem z wymianą aku;
- przysłuchać się pracy silnika (podczas ostrego dodawania gazu), mi "szumi" turbina przy schodzeniu z górnych zakresów obrotowych, zebrał się nagar;
- przyjrzeć się powierzchniom lakierniczym czy gdzieś nie odpryskuje, zwłaszcza w okolicach klapy bagażnika i silnika;
to chyba wszystko, przede wszystkim podejść do sprawdzenia auta na chłodno, ja jak zobaczyłem swoją to się zakochałem w niej i przeoczyłem te parę pkt. (tak jak napisałem), widziałem że pali się kontrolka awarii żarówek ale pomyślałem że to błachostka.
Teraz Alfa śmiga zdrowa :)
-
Dzwoniłem wczoraj i dzisiaj po kilka razy, ale nie odbiera telefonu. Spróbuje jeszcze jutro, jak to nic nie da, trudno się mówi. Pewnie sprzedał komuś innego, albo sie rozmyślił:)
-
Moja Alfa jest uważam w bdb stanie. Jeśli będę ją sprzedaał to nie wystawie jej za 33 tys, bo bede chciał ją sprzedać a nie sprzedaać rok. Auto nie spełniło moich oczekiwań. W zasadzie to bedzie jedyny powód sprzedaży. Ja zawsze wsadze w auto kupe kasy i sprzedaje za grosze ;) uważam, że z tego powodu warto kupić moje auto ;) W zasadzie masz racje, że auta z podejrzanie niską ceną mogą budzić podejrzenia i spekulacje. Ja jestem zdania, że zanim kupię auto to należy je prześwietlić z każdej możliwej strony :) Miłego wieczoru koledzy EOT :)
-
Dzisiaj przegladając oferty sprzedaży natrafiłem na parę nowych ogłoszen. Oto jedno z nich. Standardowe pytanie - Co o nim sadzicie?:)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C14462685.html
-
Wizualnie ladna. Stoi juz chwile... Jak juz chcesz wydac 35 tys to moim zdaniem jedyna opcja to alfateam lub superalfa. Na dzis dzien widze ze w alfateam nie ma 166 a superalfa ma jedna:
http://www.superalfa.pl/index.php?Co...t=Alfa%20Romeo
moze jest brzydszy kolor, starsza i troche drozsza ale przynajmniej masz pewnosc ze nie jest to jakis sztrucel skladany z 3 zeby tylko jezdzil. Jesli nastawiles sie na polifta to poczekaj bo sezon sie zaczyna i na bank jakies fajne diesle sie pojawia u ww. handlarzy. Pewne jest jednak ze nie beda tanie.
P.S. Znow pojawilo sie auto o ktorym pisales w pierwszym poscie.
-
W alfateamie jakiś czas temu stała piękna 166 z deską rozdzielczą obszytą czarną skórą - naprawdę zacna wersja. Ktoś z was pamięta może cenę? Bo nie wiem czy mieć do siebie żal z powodu przegapienia nietuzinkowej wersji:)
Co do auta z pierwszego postu to już się nim nie interesuje. Za długo nie mogłem się skontaktować z właścicielem w celu obejrzenia samochodu.
-
Cena 166 z alfateam 38900. Rowniez ja zapamietalem bo chyba najladniejsza poliftowa 166 jaka w zyciu widzialem...
-
Pojawiło się nowe ogłoszenie.
Sprowadzony ze Szwajcarii, czarny, skóra wersja TI - jednak coś mi nie gra.
Znaczki TI te przy bocznych - dziwna trzcionka:) na progach powiniene byc napis TI, tutaj nie ma. Pamieć fotela kierowcy, dziwne umiejscowienie sterownika.
To tyle co zauważyłem.
oto link: http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C18529369.html