Witam dziś dostałem diagnozę poszło imo.
Printable View
Witam dziś dostałem diagnozę poszło imo.
A co dokładniej ? - uzyskaj więcej informacji - bo stwierdzenie "poszło imo" jest trochę lakoniczne - jak zdechła antenka to zakup nowej to około 100 zł i 20 min. na wymianę. Z doświadczenia powiem, że Fiat/Alfa/Lancia Code I ciężko zamordować i gros problemów z immo to antenka lub zaśniedziałe złącza - nie daj się naciąć. Przeszukaj archiwum - w jednym z wątków wyjaśniłem dokładnie co może się zepsuć i jak to zdiagnozować przy okazji wskazują firmę, która za rozsądne pieniądze potrafi przywrócić immo do życia.
Padł immobilizer na 100 % antenka jest ok. zresztą dzisiaj na niej jeżdżę. Moim zdaniem nie warto tego naprawiać koszt immobilizer i koszty przekodowania kompa i kluczyków i oczywiście robocizna. Kupiłem komplet czyli komputer, czipy do kluczyków, czytnik do stacyjki i oczywiście immobilizer za 250 zł. Przekładka to około 1 godz. I nie musiałem się użerać z mechanikami
Mam pytanie dotyczące usunięcia immobilizera. Czy po zakupie nowego komputera (sterownika silnika) samochód normalnie odpali tak jakby był usunięty immobilizer.