Wszystko świetnie! Jak dobrze zrozumiałem koszt ok 1tyś zł!? Za tyle można kupić nawigację+zestaw map+dobre wino :D
Printable View
Wszystko świetnie! Jak dobrze zrozumiałem koszt ok 1tyś zł!? Za tyle można kupić nawigację+zestaw map+dobre wino :D
Żle zrozumiałeś chodzi mi oto że nie trzeba doklejać do szyby zadnej nawi bo po co jest wyświetlacz w alfie .Cytat:
Napisał dasio
to tak jak byś zamontował radia na desce rożdzielczej .
A co do kosztów to narazie 600 zł dołożę 400 do tysiąca i będę miał dvd i na wino zostanie .
chodziło mi raczej o koszty takich zabaw:)
jakie zabawy na wyświetlaczu w mojej alfie mam mapę polski obecnie z roku 2007/08 około 45% polski i zamierzam wgrać mapę polski 99% polski i 50% numerów domów .Cytat:
Napisał provokator
chyba nie wierżysz ale to prawda narazie testuję tą mapę zdięcia niedługo .
a co tu ma do tego wiara, nie chodzi mi o to że sam sobie powgrywasz mapy i będzie ok tylko o innych którzy sami sobie nie poradzą bądź też nie mają okablowania tylko będą musieli zapłacić komuś z 1000zł za wgranie tych map nie wspominając już o aktualizacjach co jakiś czas
Uważam że z tej perspektywy nie ma co się tak jarać na tą wbudowaną navi, no chyba że będziesz wszystkim gratis wgrywał:P
napewno nie tylko do nawigacji, to jest komputer pokładowy.Cytat:
Napisał henekl
A z drugiej strony nie widzę nic złego w doczepianej do szyby nawigacji,przy takiej nie odrywasz oczu od drogi kiedy w oryginalnej musisz spojrzeć lekko w dół na wyświetlacz.
W takim razie niewiesz jak działa nawigacja bo idziesz do sklepu kupujesz nową mapę i masz aktualną .Cytat:
Napisał provokator
Nawet dziecko potrafi włożyć CD do czytnika nawigacji.
Przeciesz jak kupisz nawigacje to do końca życia nie będziesz miał za friko map w sklepie .
każda nawigacja potrzebuje mapy jaką będziesz miał na krążku taka będzie na wyświetlaczu .
Nic nie mam do nawigacji przyklejanej do szyby , możesz przyklejać co chcesz tylko po co .Cytat:
Napisał Garos
A co do patrzenia na wyświetlacz to przeciesz masz komendy głosowe i nie musisz odrywać oczu od drogi chyba że zmienisz trasę .
henekl,
no miałeś się pochwalić zdjęciami a no i od razu możesz opisac jak to zrobiłeś
no to fakt, wbudowanej navi nigdy nie używałem a jeśli chodzi o tą zewnętrzną to nie oszukujmy się, na pewno nie miałem na myśli oryginalnych map i legalnego oprogramowania:PP
dlatego więc pytam, bo o ile każdy jest sobie w stanie wgrać pirata do zewnętrznej navi o tyle nie wiem jak to się ma do oryginalnej navi w alfie, czy takie
"obejście" też jest możliwe:P bo na pewno każdemu łatwiej byłoby samemu ściągnąć sobie mapę z neta niż za każdym razem zostawiać kasę w sklepie