dziwni ci kolesie z wulkanizacji hehe. szkoda, że 16 cali bo na 17 auto nabiera zupełnie innego wyglądu....a z tym komfortem tez nie jest az tak zle jak sie czesto czyta na forum ;)
Printable View
dziwni ci kolesie z wulkanizacji hehe. szkoda, że 16 cali bo na 17 auto nabiera zupełnie innego wyglądu....a z tym komfortem tez nie jest az tak zle jak sie czesto czyta na forum ;)
Ja bezproblemowo założyłem 225/55/16.
No dziwni dziwni tlumaczyli to, ze nie nadaje sie ten rozmiar tym, ze w jakims katalogu nie ma podanego tego rozmiaru wobec czego nie nadaja sie niby te opony do tego auta ale nie podajac w ogole jakiegos sensownego wytlumaczenia. A oponki Brigstona bieznik 7 mm rok produkcji 4407 udalo mi sie kupic za 100 zl sztuka dla tego zdecydowalem sie m. in. na ten rozmiar.
Ja mam założone 215/55 na tył ,przy feldze 16 cali na 6,5J to opona jest lekko nadęta ,w porównaniu do 205/55 na przodzie wygląda to kiepsko ,a 215 jest tylko 6mm wyższa .Może na feldze 7J było by lepiej z tą oponą .Jak dla mnie Alfetta najlepiej się prezentuje przy zestawie 225/45/17 na glebie .
Ma ktoś do sprzedania oryginalne felgi ze 166 2.5 mogą być z oponami?