Ja w mojej belli mam wstawionego Remusa i moze to sie komus nie spodoba ale ja chcialem ja troszke bardziej zmusic do wrzasku niz na zwyklym wydechu i powiem wam panowie-miodzio.....................
Printable View
Ja w mojej belli mam wstawionego Remusa i moze to sie komus nie spodoba ale ja chcialem ja troszke bardziej zmusic do wrzasku niz na zwyklym wydechu i powiem wam panowie-miodzio.....................
Moja 1,8 w zakresie 2500-3000 brzmi dziwnie i drażniąco na mnie, nie podoba mi się to brzmienie.
Ale fakt generalnie cały sound jest piękny. Również inne moje autko Punto 1,2 16V od taka popierdułka miejska, na swój sposób fajnie, delikatnie brzmiący silnik. Naprawdę włoskie silniki brzmią nieporównywalnie.
Moj TS tez przyjemnie mruczy.
Kiedys mialem audi 80 coupe R5 - i powiem ze ten silnik brzmi bezkonkurencyjnie jak dla mnie.
Co do dzwieku w czterocylindrowcach to w ts jest o niebo lepsiejszy sound niz w kazdym innym ktorym jezdzilem.
Pozdrowka.
Mój ostatnio złapał taką chrypkę że aż ciarki przechodzą, może mi się tłumik kończy? :lol: , choć na badaniu nic nie wykazało. Niemniej jednak ten dźwięk jest rewelacyjny, taki dziki. Już nie mogę się doczekać aż się ociepli i będę mógł z otwartą szybką poszaleć.
wprawdzie nie miałem okazji posłuchać TS na fabrycznym tłumiku ale muszę wam powiedzieć że na novitecu jest rewelacyjnie:)
co prawda to prawda. TSy pięknie brzmią na wysokich obrotach, a jednym z głównych powodów dla których czaje się na V6 jest właśnie dźwięk silnika :)
teraz mam w planach kupić tłumik sportowy jakiejś dobrej marki by na wysokich obrotach podnieść głos o pare decybeli. mam nadzieję że nie popsuje to dźwięku...
nie boisz sie eksperymentow ??Cytat:
Napisał bobryt
a jesli rzeczywiscie popsuje to akustyke ??
będę sie radził znajomych którzy co nie co znają sie na temacie. jeżeli nie wypali zawsze można seryjny tłumik załozyć
bobryt polecam tego noviteca:P
ta, tylko skąd go wziąść ;)