-
Witam, sorry że pisze w tym dziale ale w 156 nie uzyskalem pomocy wiec postanowiłem napisać tutaj, bo po wczesciejszych postach widzę że jest szansa na pomoc.
Panowie, żeby dorobić kluczyk scyzoryk do alfy crosswagon, to wystaczy kupic odpowiedni czysty transponder i wsadzic go do obudowy kluczyka? Wczesniej oczywiscie dorobic grot. Kody mam (mechaniczny i elektroniczny). I na koniec zaprogramowac nowy klucz MESem lub AlfaObd?
Czy moźe jeszcze jakoś trzeba odpowiednio przygotowac transponer?
-
Takim programem nie zakodujesz czystego transpondera, do tego celu jedynie pre programowany transponder. Hmm ciężko dostać, a w aso drogo jak dla mnie. Pre programowany transponder zakodujesz przez alfaOBD.
-
Znalazłem na all... taki sam transponder jak moj, ktory mam w kluczyku, w dodatku prekodowany do alfa romeo:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5109886821
Czyli wychodziloby na to, źe taki transponder bede mogl przypisac do immo za pomocą ALFAOBD?
-
Tak jest, jeśli jest nowy i pre kodowany i nigdy nie był zakodowany do żadnego ecu to uda się to zrobić.
-
A czy jest tego typu magik w okolicach Elbląga? Też muszę dorobić kluczyk a nie mam karty CODE :/
-
Klasycznie, pytaj na forum regionalnym
Wyryte rantem felgi
-
Przyszła pora i na mój kluczyk. Sytuacja wygląda tak:
- mam swój grot
- immo też
- elektronika jest w złym stanie bo jakiś "magik" się dorwał
- nie mam karty kodów
Kupiłem używany kluczyk - obudowa ta sama (3 przyciski i dioda), chociaż w ramach ciekawostki powiem, że płytka jest inna. Przełożyłem swój grot i immo. I teraz:
- grot otwiera auto
- auto odpala bez problemu
- klikając na przyciski, dioda się zapala ale oczywiście z pilota auta ani nie otworzę ani nie zamknę.
Chcę się upewnić czy:
1. Da się do kompa dopisać tą nową elektronikę żeby pilot działał?
2. Jeśli tak to co muszę zrobić (ASO, jakiś magik, samodzielnie kabel + program)?
-
Czyli nie da się bezboleśnie przełożyć obudowy kluczyka?
-
Podstawa to karata kodów, którą musisz zdobyć. Kartę dostaniesz w ASO lub jak to napisałeś jakiś magik kumaty w temacie. Mając pin jesteś w stanie sam zaprogramować pilota centralnego zamka.
-
Panowie. W kilku tematach jest dość dokładnie opisane, jak dopisać kluczyki/piloty (bodajże łącznie ze screenami). Poszukajcie a będzie Wam łatwiej.