-
No to tak:
1 wymieniłem uszkodzoną tulejkę drążka reakcyjnego (wahacza poprzecznego) tylnego zawieszenia
2 byłem ustawić zbieżność
3 założyłem nowe oponki na tył
4 wymieniłem przepływomierz który zaczynał się nieładnie zachowywać
to u mnie a u kolegi w 166:
W sobotę naprawiona stacyjka i kilka pierdół w środku autka a dziś:
1 wymieniłem drążek kierowniczy lewy
2 wymieniłem osłony drążków kierowniczych P+L
3 wymieniłem końcówki drążków kierowniczych
4 wymieniłem łączniki stabilizatorów przednie
To tyle idę wydłubać smar z pod paznokci![COLOR="Silver"]
-
Wymieniłem rozrząd
pompa wody
rolka i napinacz
wymieniłem tez rolki paska osprzetu
świece
fajki na cewkach
olej i filtr
Tylena dzisiaj :)
-
ja dzis z kumplem zrobiłem całą konserwacje i niezle sie uwaliłem :)
-
ja wymienilem amorki z przodu,reduktor dopalacza LPG[w koncu nie rozlacza gazu] i zlozylem dolot zimnego powietrza do filtra,wymiana filtra na wkladke a i jeszcze chlodnica wymieniona tu bylo zabawy-caly dzien ale skonczone
-
Wymieniłem wczoraj tarcze i klocki z przodu. Długo się zastanawiałem nad mikodami, trw/lucas, boschem, brembo, ale po porównaniu cen zdecydowałem, się na ATE - są trochę droższe, ale to na ich licencji produkuje TRW i BOSCH.. dlatego wybór padł na komplet tarcz i klocków ATE oczywiście z allegro, bo tam cenę często dyktuje rynek.
Cenowo przedstawia się cała akcja tak:
- komplet tarcz ATE 24.0122-0145.1 - 360zł,
- komplet klocków ATE - 179zł,
- pasta miedziana - 9zł,
- pasta/smar do cylinderków hamulcowych - 4zł,
..2h czasu roboty i gotowe, a cisza podczas hamowania -> bezcenne :-)
Pozdrawiam,
-
Ja dziś wymieniłem spalony ksenon 8000k :D i też mnie czeka wymiana tarcz i również wybór padł na ATE
-
Ja na weekendzie wymieniłem komplet i jak narazie jest ok. Tył cały TRW, przód mikoda+TRW
-
Wczoraj wracając z pracy w Kraczkowej na wysokości piekarni kot-samobójca próbował przebiec mi drogę w ogóle nie patrząc w moją stronę i pomimo ostrego hamowania uderzył w okolice kratki u spodu zderzaka i prawego światła przeciwmgłowego :/ Kot się odbił od auta i uciekł, a ja zostałem z wyłamaną kratką, urwanym uchwytem halogena, spalaną żarówką H1 i delikatnie wgniecionym skraplaczem klimy... no i teraz muszę się wybrać na przegląd, żeby sprawdzić czy skraplacz jest ok... a żeby mnie dobić wieczorem zauważyłem, że prawy ksenon nie świeci, więc zamieniłem na chwilę prawy żarnik z lewym i okazuję się, że żarniki są okej, ale prawy reflektor nie świeci.
..i to wszystko na tydzień przed weselem brata, na którym mam robić za starostę :/ Wychodzi na to, że naprawię halogeny przeciwmgłowe i będę je włączał zamiast świateł mijania.
Co za ferelna środa :(
Pozdrawiam,
-
Wczoraj wymieniłem tarcze i klocki przód i wkońcu nabiłem klime :)
-
W końcu się zmobilizowałem i wczoraj wymieniłem przepalone żaróweczki podświetlenia wskaźnika paliwa, zegara i pokrętła klimatyzacji :)