No niweluje
ale jak wrócisz do biegu, na którym wczesniej byłeś, i klikniesz maly guziczek "res" to samochód sam wraca do początkowo zadanej prędkości :D
Printable View
No niweluje
ale jak wrócisz do biegu, na którym wczesniej byłeś, i klikniesz maly guziczek "res" to samochód sam wraca do początkowo zadanej prędkości :D
A.. cha...
Nooo, tempomat nie jest do jeżdżenia po górach chyba. Tak mi się wydaje. Choć nie jest też do jeżdżenia po kopnym śniegu, a ostatnio jechałem tak dłuższą chwilę, tylko czasem dodawałem gazu jak mi dziób uciekał. :D
czy to normalne zjawisko?
tempo mam wlaczony, jade powiedzmy 80 kmh, zmieniam bieg na nizszy/wyzszy, auto lekko zwalnia po zmianie, po czym po kilku sekundach na sile przyspiesza do wczesniejszej predkosci tj 80 kmh.
moge zwiekszac lub zmniejszac predkosc tylko wajcha gora/dol, natomiast przycisk RES z boku nie dziala! tzn nie resetuje predkosci do nowej, tylko wlasnie na sile przyspiesza do bog wie jakiej predkosci bo niestety NIGDZIE nie ma cyfrowego info jaka to byla predkosc i trzeba caly czas pamietac.
ten model tak ma czy cus jest nie ten tego?
Przycisk RES to restore czyli powrót do wczesniej ustawionej prędkości
No, dokładnie, RES powoduje powrót do prędkości ustawionej uprzednio (ruchem wajcha w górę, lub w dół, jak zauważyłem). Nie służy do ustawiania nowej prędkości, tylko do powrotu do starej.
A ja mam inne pytanie - czy ktoś z Was zauważył taką niekonsekwencję, że zapamiętanie prędkości czasem musi się odbywać przy naciśniętym gazie, a czasem nie? W instrukcji - o ile pamiętam - jest napisane, że musi być naciśnięty gaz, ale w większości wypadków udaje mi się też zapamiętać prędkość bez gazu, co jest pożyteczne, jak auto się toczy po zwolnieniu i nie chcemy akurat przyspieszać, tylko utrzymać niższą prędkość. Wiem, że mogę nacisnąć lekko gaz i to żaden problem, ale dziwi mnie niekonsekwencja. No i nie zauważyłem, póki co, powodu dla którego czasem to tak, a czasem inaczej.
Czy ktoś rozgryzł możliwość montażu tempomatu w żylecie ?
Zazwyczaj nie ma opcji - ani B&M, ani tempomat nie dają się założyć Plug&Play...
- przeszkodą jest oprogramowanie body komputera.Cytat:
Zazwyczaj nie ma opcji - ani B&M, ani tempomat nie dają się założyć Plug&Play...
- a robienie swapa na body to trudna sprawa.