A skąd ta pewność?
Printable View
Auto ma od 2 tyg sprowadził z Holandii. Sprzęgło uważam że ma OK, ponieważ to co opisywałem ,nie zawsze się pojawia. Potrafi ślicznie przyspieszyć od 0 do 150 km/h. Na sprzęgle prawie nie ruszy z biegu 4, nie mówiąc już o wyższych. Na początku myślałem że to sprzęgło, ale gdyby to było sprzęgło, to ślizganie byłoby za każdym razem.
Autem tym dzisiaj miałem okazję jeździć. Auto ślicznie przyspieszało. Jechałem ze stałą prędkością 60km/h na biegu nr 4. około 1 km, następnie wcisnąłem gaz ma maxa, auto przyspieszyło, obroty doszły do około 3,30 wskaźnik turbo skakał góra dół, autko zaczęło wolniej przyspieszać ale wzrastały obroty. Następnie zatrzymałem się i ruszyłem od zero do 150. I pięknie szło. Żadnych dziwnych zjawisk. Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest, bo ja w swoim aucie takiego zjawiska nie mam. Myślałem ze te 120 konne silniki tak się kręcą.
Sprzęgło. :)
tzn.ja obstawiam sprzęgło.
Oj Oj ale będzie zły na mnie . Zawsze jeździł Audi, moja AR go urzekła i kupił sobie AR. I już pierwsze wydatki. Ile taka wymiana sprzęgło może go kosztować.
Podpytaj o objawy (i koszty) karmala - on chyba z tym walczył (w 1.9 JTDm 16V).
ok dzięki, Mam nadzieję że to mniejsze będą wydatki niż wymiana sprzęgła.
Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy - karmal właśnie wymieniał sprzęgło bo mu się ślizgało...