-
Jeśli ktos lubi loterię czy to będzie działac i jak będzie działac to proszę bardzo; dodatkowo dochodzi problem żywotności. Pomijam fakt iż mega duży kompresor przy relatywnie małym a czasem seryjnym wydechu to po prostu głupota - co z tego że boost może byc duży jak możliwości odprowadzenia spalin słabe a przy tym EGT bardzo wysokie...
-
Aby zamontować zamiast serii GT1749 turbo z 2,4 jtd 175KM dużo trzeba przerabiać?
-
Ja odpuszczam hybrydę bo będę żałował. W 175 siedzi 2256 więc trzeba przerobić kolektor, połączenia, orurowanie, przeróbka wydechu. Tylko żeby upchnąć takie turbo to przyda się mocniejszy układ przeniesienia napędu, wydech, rozrząd IC...
-
Kolektor, wydech, smarowanie olejowe itd itd. To 2256 jest bardzo wydajne ale obawiałbym sie jego wstawania w 1.9.
-
-
To turbo ma dupny wydech tak wiec ile Nm bedzie przy 2k trudno powiedziec; prędzej pakowałbym 2256 z 2.4 150tki.
Pozdro
-
chyba nie pozostaje mi nic innego jak pozostac przy hybrydzie pewnie 18/20, co rozumiecie przez mocniejszy rozrząd?? pasek? bo właśnie mi się szykuje wymiana rozrządu.
-
1 załącznik(i)
grzebałem, grzebałem.. i wygrzebałem..
w Portugalii znalazł się taki który włożył 2056v do 1.9 JTDm parametry to odpowiednio 263KM i bagatela 525NM!
Poniżej wykres:
Załącznik 27488
Z tego co się dowiedziałem samochód jeździ na standardowym kole i sprzęgle spod znaku Sachsa!
-
http://www.alfaowner.com/Forum/tunin...-gtb2056v.html
Tu jest więcej danych na temat tego auta.Najlepsze jest to ,że wynik na seryjnych wtryskach (wersja 140km).Koleś pisze,że jest szansa na wynik pod 300Km,przy dmuchnięciu w granicach 2,5 bar,no i to "cluch sachs".
460Nm przy 2000obr lub inaczej 400Nm przy mniej więcej 1700obr zabiło by naszą skrzynię bardzo szybko,a powyższy właściciel ma również seryjną,nie wspominając o tym mega wyniku 525Nm ( z dwumasu nawet wiór by nie bylo).
Wynik conajmniej kontrowersyjny,nawet jak na tamtejsze hamownie.Coś co by było zgodne z prawdą to myślę okolice 240KM /460Nm.
Trzeba sobie również odpowiedzieć na pytanie : czy takie "not big" turbo gtb2056 jest w stanie utrzymać moment 460Nm przy 4000obr/410Nm przy 4500obr,co jeszcze do niedawna było domeną conamniej gtb2260 (prawdziwej już lochy).
Najlepsze,że facet nic nie pisze o ciśnieniu reil,a to musi byc naprawdę zabójcze ,by utrzymać taką dawkę paliwa przy takich obrotach.
-
Nie wieżę że to auto znosi taki moment z samego dołu na seryjnym przeniesieniu napędu. 2,4 tyle nie wydala a co dopiero 1,9
Ogólnie cyferki mega :D