Wg mnie świece GN059 - takie też przewiduje katalog intercarsu....
Świece GN041 są do silników 2,4 10v, a ty jak podajesz masz silnik 2,4 20v
Printable View
Wg mnie świece GN059 - takie też przewiduje katalog intercarsu....
Świece GN041 są do silników 2,4 10v, a ty jak podajesz masz silnik 2,4 20v
Maćku, No właśnie katalog InterCarsu coś chyba ma pomieszane, bo jak patrzę w katalogu sklepu IC świece żarowe pod 2.4 jtd 20V 175KM to mam faktycznie GN059, ale jak wybiorę ten sam silnik ale jako SportWagon - dostaję GN041... Chyba silniki w SW nie sa inne niż w sedanie...??? W ASO podano mi wg numeru VIN numer świec 46792355 czyli Beru GN059...
Które kupić :?: :(
Witam.
Zbieram się do wymiany kilku rzeczy w belli i z rozpędu chciałem wymienić świece. Ale z tego co piszecie wnioskuje że skoro auto dobrze pali nawet jak jest zimno, nie wyskakują żadne błędy ani kontrolki to raczej nie ma sensu ? Bo mniej palić nie będzie ;) ?
znajomy polecił mi ISKRĘ
Przecież możesz jechać na wymianę ze swoimi świecami i zlecic samą usługę wymiany. Co do iskry to wyrób bodajże słoweński i jakościowo odbiega od przyjętych standardów
Trwałoscią
Kupiłem BERU GN059, oczywiście pasowały bez najmniejszych problemów. Tak więc do AR156 SW 2.4 JTD 20V M-JET pasują BERU GN059
Czy auto lepiej odpala - nie wiem. Przed wymianą odpalało mimo jednej upalonej świecy na mrozie -10stC, po wymianie nie bylo takich mrozów, więc nie moge porownać.
W kążdym razie auto odpala, silnik pracuje ciszej i mniej pali :sarcastic::haha::hahaha:
Oczywiście z tą pracą silnika i mniejszym spalaniem to żart, ale niektórzy tak cały czas myślą... :no: