ELM327 - oparte interfejsy USB / Bluetooth / WLAN do komputera i Bluetooth / WiFi z obsługą urządzeń Android i Windows. Wszystkie jednostki mogą są obsługiwane, a niektóre z K-Line. Upewnij się, że ELM 327 jest w wersji 1.3 i wyżej.
Ostrzeżenie: Istnieje wiele dostawców tych interfejsów, ale nie wszystkie interfejsy sprzedawane są kompatybilne z AlfaOBD!
Ebay interfejs oparty na klonie ELM327 może działać dobrze, jeśli masz szczęście. Ale istnieje wiele wadliwych interfejsów sprzedawanych których nie można nawiązać połączenia z ECU samochodu pod AlfaOBD. Jeśli po podłączeniu do samochodu ECU AlfaOBD wyświetla komunikat "interfejs raportów NO DATA" lub "Raporty interfejs może błąd", to prawdopodobnie znak, że masz jeden z tych wadliwych interfejsów. Jeśli taki interfejs działa OK, z drugiej OBDII oprogramowania diagnostycznego to dlatego, że to oprogramowanie wykorzystuje inny tryb połączenia (standard OBDII / EOBD).
Dlatego zaleca się, aby użyć interfejsu ELM327 przetestowany z AlfaOBD.
To jest tłumaczenie ze strony alfaobd dotyczące interfejsów elm327,tak więc trzeba trafić na ten dobry który zagada z alfaobd.
Didi1102 ja też uzywam tego większego elma i działa,teraz te nowsze wszystkie mini elmy to o kant dupy rozbić zaden u mnie nie działał.Z alfaobd łączysz sie bez kodu?
ZielooOO7 pewnie masz złego elma.Spróbój się połączyć z alfaobd normalnie bez kodu jak nie zadziała to masz winnego.
Z torque jak macie auta poniżej 2004r to się nie połączycie.
Moje zrzuty Załącznik 217579Załącznik 217580Załącznik 217581Załącznik 217582Załącznik 217583Załącznik 217584Załącznik 217585