a wiesz jak fiat coupe ze 140 konnym silnikiem takie renie łyka... pogadać sobie mozna, wiem ile jechałem. Ale jak ktoś widzi tylko potegę w 2 litrowej reni a diesel to be to jego sprawa
Printable View
a wiesz jak fiat coupe ze 140 konnym silnikiem takie renie łyka... pogadać sobie mozna, wiem ile jechałem. Ale jak ktoś widzi tylko potegę w 2 litrowej reni a diesel to be to jego sprawa
Sorki ze tak wróce do filmiku malina, ciekawe jak firma tego firmowego auta sie zachowała, Ciekawe czy film zobaczyli :) to był tylko przykład rozpędzić każdy głupi się umie ale wyhamować już nie
Na youtube Mailna ma w sumie (w trzech wersjach) 300 tys. odsłon, dodatkowo filmik jest na joemonster i wykopie... Myślę, że szefowie widzieli... Jeeeedziemy :D
A tak przy okazji to właśnie takie Maliny mają później krzyże przy drogach. Ego 100 razy większe od mózgu
lukas jezdze 156 1,9 jtd wiem jak sie jezdzi autami bo nie jedno juz miałem i uwiez moge cos na ten temat powiedziec a fiat!!! silniki brzytwy wcale nie odchylam sie od tego co mówisz ale porównalismy tylko 1,9 jtd do megany to wszystko!
A ja jestem ciekawy, ile przy prędkości 240km/h miała na obrotomierzu taka 1,9JTD??? Ja przy 230km/h miałem 4600obr/min(przy tej szybkości temp. silnika ustawiła się na pełnym otwarciu obiegu i włączonym wiatraku, z tego też powodu nie próbowałem cisnąć dalej- szkoda silniczka), skrzynia 5, ale przy 2,4JTD ma dosyć długie przełożenia i np. na 3 biegu spokojnie przekraczam 130km/h, a na 4, 180km/h.
Powyzej 140 km\h to w alfie robi się strasznie głośno w środku. Nawet nie chce wiedzieć jak jest przy 180-200 km\h :)
Ceasar07, chyba przyznasz że 1.9 JTD 8v nie sa cichymi silnikami a i sama alfa nie jest superwygłuszona w środku.
pzodr
A mnie się wydaje, że Alfa jest nienagannie wygłuszona. Pracuję w salonie pewnej marki i mam porównanie do nowych aut i muszę przyznać, że tylko nieznacznie im ustępuje albo wręcz dorównuje. Oczywiście nie wszystkim modelom:)
Jeżdżę alfą i to dość często przekraczam 140km/h 8v może nie jest zbyt ciche ,ale nie powyżej 120 to juz bardziej słychać opór powietrza niż silnik