drgający lewarek zmiany biegów na 3 i 4 biegu spowodowany jest linkami i prowadzącymi od lewarka do skrzyni. Na pewno nie ma to nic wspólnego z dwumasem. Wymiana linek nie jest droga czasami pomaga przesmarowanie linek w pancerzu.
Printable View
drgający lewarek zmiany biegów na 3 i 4 biegu spowodowany jest linkami i prowadzącymi od lewarka do skrzyni. Na pewno nie ma to nic wspólnego z dwumasem. Wymiana linek nie jest droga czasami pomaga przesmarowanie linek w pancerzu.
dzięki za odpowiedź- ulży mu.
o fajnie że się Tomek odezwałeś. Biegi wchodzą mu lekko, bez zgrzytów. Mechanik - bez oglądania, tylko przy luźnej rozmowie podczas spotkania stwierdził, że to dwumas bo AR mają kilka rodzai ( grubości ) dwumasu i może w ASO założyli mu jakiś inny ( w co on nie wierzy ) lub jakaś poduszka od skrzyni.
drgania są cały czas czy tylko przy hamowaniu silnikiem?
Drgania są nie zawsze - raz słabe, innym razem widać że lewarek drga. dzieje się to wtenczas jak puszcza się gaz ( czyli hamowanie silnikiem ). Na wciśniętym gazie lub jak włączy się luz to drgań nie ma. I tylko na III i IV biegu. Na czwartym biegu - drgania są mniejsze.
mam podobnie i diagnoza ASO była taka, że to winne są te wodziki i linki.
Mam podobnie - 3 i 4 bieg. Przy hamowaniu silnikiem dźwignia trochę lata/drży (do przodu i do tyłu). Pojawiło się to po "awarii" cięgien. W zeszłe lato przy gwałtownym wrzucaniu 2 biegu pękł mi jakiś plastik przy linkach. Nie dało się w ogóle wrzucać biegów - luźna wajcha. Mechanik coś tam mi naprawił i wszystko wróciło do normy. Jednak z czasem lewarek zaczął łapać właśnie taki luzy - drgania przy hamowaniu silnikiem. Reasumując trop z linkami może być trafnym.
Czyli to nie jest aż tak poważny problem. Tylko trzeba się przyzwyczaić do tych drgań a najlepiej wymienić linki na nowe. To się ucieszy, ze nie ma to nic wspólnego z dwumasem.
Witam!
Mógłby ktoś opisać procedurę wymiany tych linek od zmiany biegów? Mam problem z 5 i 6 biegiem, dość często nie wskakują.
Z góry dziękuję za pomoc.