Żuwik i ty pytasz poważnie, czy jaja sobie robisz???
Printable View
Żuwik i ty pytasz poważnie, czy jaja sobie robisz???
Bez jaj... czy ja napisałem coś o negatywnym wpływie czarnego oleju na silnik ? Napisałem że po prostu tak się dzieje wyżej czytaj dlaczego. Pocieszam się faktem że jednak ktoś wie o co chodzi.
Śmiała teza, że w Pb czy LPG olej po 10 000 km jest zawsze czysty jak w momencie wlania. Naprawdę ciężko to czytać. Chyba nie wymienialiście zbyt dużo olejów w swoim życiu i w różnych samochodach.
W moim TSie olej był wymieniany regularnie co 10.000km i był już wtedy czarny jak smoła...
Tutaj nikt nie napisał, że po 10 tkm olej bedzie jak nowy - to sobie wmówił użytkownik Wujek z jego tezami. Napisałem tylko, że przez pare lat eksploatacji różnych aut, z różnymi silnikami czy to PB, czy to PB+LPG, czy ON co zauważyłem wymieniajac olej zawsze po przebiegu 10tkm. I tak mając auto na LPG olej dłużej utrzymywał swoją barwe, patrząc na bagnet - ale czy to cos zmienia? Kolor?
Nie Wujek wysuwa tezy tylko Ceasar07 pisząc, "nie martwić się tym że olej za chwile robi się czarny, a w samochodach na BP/lpg to nie występuje", co jest wierutną bzdurą, co potwierdził zresztą poprzez swoją wypowiedź użytkownik radosuaf.
majster mam też prośbę do Ciebie, zmień avatar lub przynajmniej ten opis w nim bo przynosisz wstyd polskim, zasłużonym, wspaniałym bajkom. Uważam, że nie godzi się poniżać w ten sposób tych wspaniałych produkcji, wszczepiając im coś, czego nawet w zamyśle nie było.
Wujek pewnie zawsze przed wymianą oleju rozbiera silnik.
A ciekawe,co ma spuszczenie oleju do rozszczelnienia silnika?
Jak to dobrze,że Wujek nie jest konstruktorem samochodów(a raczej misek olejowych pozbawionych korka)bo wtedy:oodsysarka,odkurzacz,słomka,lub przewrócenie auta na dach w celu wylania oleju.
:P
Adas kompletnie nic nie zrozumiałeś z przekazu, przeczytaj jeszcze raz uważnie ze zrozumieniem.
Wujek coraz większego błazna z siebie robisz... nie pisałem że olej jest jak nowy w lpg czy bp tylko że nie zmienia tak szybko koloru, a jeśli zmienia to nieznacznie. W swoim życiu wymieniałem olej wystarczającą ilość razy żeby uprzeć się przy tym co pisze, i nie wciskaj mi do głowy ciemnoty że tak nie jest. Nikt nie będzie rozkręcał silnika przy wymianie bo był by to idiotyzm totalny, chyba że ktoś testuje dany olej i na koniec testu sprawdza kondycje silnika po przejechaniu danej ilości kilometrów, więc przestań oglądać prezentacje Mobil1 na Youtube. Nawracając do robiącego się czarnego oleju w silniku TS proponowałbym nie wlewać używanego po frytkach. Wymieniałem ostatnio olej w Chryslerze Voyagerze 3.0 v6 który jeździ właściwie tylko na lpg, dodam że właścicielka moja Mama sporo walnełą się z datą wymiany, po zlaniu oleju do miski miał on kolor troche ciemniejszy od nowego liqui moly 10w, i powtarzam raz jeszcze nie chciałbyś zoabczyć jak wygląda olej z JTD po 15tys.
http://www.youtube.com/watch?v=iFtLs8qoq7Y
Prosze bardzo tutaj mówią o tym że w lpg kolor się nie zmienia ;)