Kolego to takie gdybanie ale można by przez przepływka a filtrem. Ale nie ma co ciągnąć tematu. Pozdrawiam.
Printable View
Kolego to takie gdybanie ale można by przez przepływka a filtrem. Ale nie ma co ciągnąć tematu. Pozdrawiam.
przecież to był tylko normalny żart a Ty ciągniesz temat. Winiar00 wiedział na pewno co to jest intercooler i jaka ma zasade działania
Kolego po pierwsze zweryfikuj swoje informacje. I zrozum ironię jaka kieruje w Twoim kierunku!
-147 2.0 TS zasysa powietrze z komory silnika (przy lewym błotniku) więc jest nagrzane przez silnik, chłodnicę!
-Zmierz temp. powietrza na przepływce i np. przy wlocie powietrza w zderzaku i wtedy odpowiedz sobie sam czy powietrze zostałoby schłodzone.
-Myślę że zamontowanie intercoolera dałoby pozytywne efekty.
Koniec z mojej strony!
P.S.
Jak się piszę do kogoś to używa się dużych liter! Takie podstawy kultury z domu i ze szkoły.
w takiej sytuacji można spróbować przenieść chwyt powietrza w inne miejsce,
aby nie miał tej wady
dowieszanie (ciekawe w którym miejscu) intercoolera mija się zupełnie z celem,
potencjalnie wydłużysz tylko dolot i zwiększysz bezwładność w reakcjach na
otwieranie przepustnicy
za to w ciekawość wprawiła mnie konstrukcja "z forum BMW":
pobierania powietrza do dolotu z kabiny, interesujące byłoby
zweryfikowanie jak szybko silnik jest w stanie "wymienić" powietrze
w kabinie
147 nie przeniesiesz od tak wlotu powietrza. (Budowa umiejscowienie obudowy filtra)
ów wydłużenie całego układu i jego sprawność sprawdzisz za pomocą testu dynamicznego przepływki. Naprawdę nie gdybaj już bo nie warto! naprawdę!
A ja przedstawie wam moją wersję ,już dawałem sobie spokój z brakiem mocy przy totalnym upale wbijałem sobie że alfy tak mają i od dwóch lat tak miałem poprzez ten problem zjawiłem się nawet na forum czytając ,zaglądając i wiecie co pewnego dzionka totalna klapa zapaliła się kontrolka silnika czujnik położenia wału korbowego ok .Wymiana i miłe zaskoczenie bez względu na temperature zauważyłem duże zmiany tymbardziej że przyzwyczaiłem się do starych nawyków mojej belli ale sonda lambda przed katalizatorem na tym ucierpiała i dotyka mnie znowu koszt około 250 za nówensje
powodzenia i pozdrawiam
- chyba coś trzeba zmienić w tym tekscie, bo nie bardzo wiadomo, dobrze teraz czy żle i jak to sie stało że jest jak jest.Cytat:
Wymiana i miłe zaskoczenie bez względu na temperature zauważyłem duże zmiany tymbardziej że przyzwyczaiłem się do starych nawyków mojej belli
- jak nowy użytkownik będzie czytał to dojdzie do wniosku że alfy się psuja od wysokiej temperatury jak próbują to udowodnić niektórzy z forum.