-
5 załącznik(i)
Ok więc wrzucam zdjęcia:
Tu reflektor z odbłyśnikiem w środku (zapinki już zdjęte, ale widać je od razu także nikt nie będzie miał na pewno problemu z zsunięciem ich
Załącznik 35964
Tu jest pokazane jak można go wyciągnąć:
Załącznik 35965
Wyciągnięty odbłyśnik:
Załącznik 35966
Przyczyna niedomagania lamp. Odbłyśnik jest wypalony tylko nad żarówką, ale to wystarczy, żeby świeciły dużo gorzej
Załącznik 35967
A tu wnętrze lampy bez odbłyśnika, idealny dostęp do wyczyszczenia soczewki od środka:
Załącznik 35968
Na wyciągniętej lampie operacja zajmuje 5 minut.
-
Gdzieś czytałem na forum że do 166-tki pasuje soczewka od Laguny? Czy koledzy coś na ten temat wiedzą?!
-
Regeneracja lamp 166 FL
Dopnę do tematu sprawę lamp bixenon poliftingowych. Niestety nie znalazłem zamienników i zrobiłem regenerację. Jedynym problemem poza wyjęciem ich z samochodu, było otwarcie poliwęglanów. Zgodnie z poradami na forum, przy pomocy piekarnika jest to możliwe. Uzyskuje się dostęp do do wszystkich elementów. Soczewki i odbłyśniki okazały się dobre, wystarczyło je tylko odczyścić. Poliweglany bezlitośnie wypolerować (jak wyżej opisano szkła) i reflektory jak nowe! Wymiany wymagały też palniki, kuleczki były brązowe. Różnica w jeździe nocą ogromna. Pozdrawiam majsterkowiczów.