Mi tak raz wpadła w 156 to pęcetą ją wyciągłem.
Printable View
Dokładnie pęseta odpada bo to musi być coś elastycznego :P..a jedyne dojscie jest przez otwór którym wpadła czyli od postojówek :/..ehh zachciało mi sie zmienic na ledy, które zaraz po zalożeniu zaczęły mrugać :/..więc wróce do starych bo przynajmniej nie ma takiej róznicy w kolorze ze swiatłami drogowymi,które maja barwę zółtawą a nie białą jak te z ledami a takie połączenie wygląda conajmniej śmiesznie ;)
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...eflektora.html
Tutaj jest post z tego problemu i ktoś tam sobie juz z tym poradził :D
Spróbuj za pomocą wężyka wprowadzonego do otworu po żarówce ją "zassać" za pomocą odkurzacza. Wężyk umocuj przy końcówce ssącej szczelnie i może się uda. Problemem będzie odpowiednie ustawienie zassanej żarówki w stosunku do otworu przez który ma sie wydostać, ale można spróbować.
Przez drogowe nie śięgniemy bo w tym kloszu poniżej postojowych mamy światła długie które jak wiadomo są na slepo zakończone taka bańką, w która wkładamy żarówkę :P
A pomysł z taśmą dwustronna juz przeszedł mi przez głowe bo z gumą tez jest ryzyko ze tam zostanie :D..i chyba spróbuje z taśmą a jak nie da rady to metoda z wężykiem tez jest ciekawa :D
Nie wiem czy ja mam jakieś inne ułożenie świateł czy wy, bo u mnie postojówki są w środkowych kloszach w których to znajdują się też żarówki kierunkowskazów, a światła drogowe w tych wewnętrznych.
Już kilka razy wyciągałem żarówkę postojową z lampy. Wpada ona do lampy kierunków, trzeba wyjąć żarówkę kierunkowskazów i przez ten otwór wyciągać zgubę. Ja bodajże w Castoramie kupiłem przyrząd - giętki pancerz z drutem w środku, jak się z góry wciśnie drut, z dołu przyrządu wysuwają się 3 pazurki, którymi chwytam żarówkę i bez problemu wyciągam.
Problem rozwiazany :)..faktycznie nie było tak strasznie jak wyglądało..ja uzyłem przewodu gumowego i zassałem żarówkę.Co prawda na początku nie było łatwo ponieważ żarówka zablokowała się
w szczelinie i nie chciała sie ruszyć ale po paru dmuchnięciach sprężarką problem sie rozwiazał :D.